Google заплатив розробникам всього світу 80 мільярдів доларів. Apple платить більше

Поділитися

У 2019 Apple розповіла, що заплатила своїм розробникам $ 120 млрд з 2008 року, коли був запущений App Store
За період з 2008 по 2020 рік, з моменту запуску Android Market (тепер Google Play), компанія Google заплатила розробникам по всьому світу $ 80 млрд. Про це в Twitter розповів старший віце-президент Google Хіроші Локхаймер, посилаючись на слова гендиректора Google Сундара Пічаї.
У той же час, Apple ще в січні 2019 року в себе на сайті писала, що вони з моменту запуску App Store в 2008 році заплатили своїм розробникам $ 120 млрд.
Таким чином, додатки для Apple є одними з найприбутковіших для розробників. Варто відзначити, що і процес завантаження додатків в App Store дорожчий, ніж в Google Play. В Apple розробник щороку повинен платити $ 99 за розміщене додаток. У Google Play девелопер вносить одноразову оплату за угоду в розмірі $ 25.

За даними сервісу Statista , станом на 4 квартал 2019 року, в Google Play було доступно 2,57 млн додатків. В App Store від Apple – 1,84 млн, повідомляє delo.ua

Нагадаємо, що Alphabet, материнська компанія Google, відзвітувала про свої доходи за 2019 рік. Її виручка виросла на 18%, в порівнянні з 2018 роком і склала $ 162 млрд. Сам же пошуковик Google приніс $ 98,1 млрд за весь 2019 рік і $ 27,2 млрд за четвертий квартал. Дохід пошукача зріс лише на 15% в порівнянні з 2018 роком.


Google розповіла також про виручку відеосервісу YouTube, вперше з моменту його покупки в 2006 році. YouTube приніс $ 4,72 млрд за 4 квартал і $ 15,15 млрд за 2019 рік – це на 36% більше, ніж роком раніше.
Розкрита інформація і за кількістю передплатників Premium (відключає рекламу на YouTube) і Music Premium. Цими сервісами користується понад 20 млн осіб. Виручка від них в звітності входить не в результати YouTube, а в розділ “інше”, куди також входять дані про продажі смартфонів Pixel і “розумних” колонок Google Home. Ця категорія принесла $ 5,26 млрд виручки в четвертому кварталі 2019 року.

“YouTube менше, ніж передбачалося, але, з іншого боку, схоже, він росте швидше очікувань”, – передає слова аналітика Atlantic Equities, Джеймса Кордвелла, агенство Reuters .

Нагадаємо, недавно Google запустила платні послуги для поліції і держустанов. Компанія буде брати плату з правоохоронних органів за надання призначених для користувача даних. Ціна зборів буде варіюватися від $ 45 до $ 245, залежно від типу запитаних даних. Рішення прийнято для компенсації витрат на обробку запитів про дані користувачів від різних державних установ.

Google стягує з правоохоронних органів $ 45 за надання інформації на підставі повістки до суду, $ 60 – на підставі дозволеного судом прослуховування і $ 245 – на підставі ордера на обшук.
Google розпорядженні величезну кількість інформації про мільярди користувачів, і правоохоронні органи в Сполучених Штатах і в усьому світі регулярно подають юридичні запити в пошуках цих даних.
Google має у своєму розпорядженні величезну кількість інформації про мільярди користувачів, і правоохоронні органи в Сполучених Штатах і в усьому світі регулярно подають юридичні запити в пошуках цих даних.
У першій половині 2019 року компанія отримала понад 75 тисяч запитів даних майже на 165 тисяч облікових записів по всьому світу; кожен третій запит надійшов з США.

Голова Чернівецької облради попався на хабарі у 400 тисяч доларів

Водій рейсового автобуса “Рівне-Чернівці” відповість за хуліганство