Символічні роботи трьох тернопільських митців покажуть у галереї «Бункермуз»

Поділитися

Цього четверга, 6 лютого, у тернопільській галереї «Бункермуз» Сергій Музика, Соломія Бутковська та Микола Дмітрух представлять виставку «Три візії». Відкриття о 19.00. Вхід вільний.

Ці митці працюють в царині символістичної традиції, для якої характерні філософічність, містицизм і герметизм.

Головні ідеї експозиції — тотальний україноцентризм, ствердження місійної ролі українського народу в історії, віра в те, що людяність, честь, достоїнство, шляхетність — є домінантами людської безсмертної природи.

— Коли я створив свої роботи із монетами, показав їх Миколі Дмітруху, він запропонував зробити виставку. Пізніше у нас з’явилась ідея зробити спільну експозицію та запросити до участі Соломію Бутковську. Роботи цієї експозиції — тотальний символізм. Гобелени Соломії Бутковської просто космічні — це пейзажі, але вивірені та кристалізовані до символічного рівня. Степ на картинах Миколи Дмітруха — безкрайній та вільний, як душа, спокій якої ніщо не може порушити. Мені близька та знаковість степу, як місця, де перетинались різні культури й кожна залишила по собі пам’ять. Мої роботи, виконані в авторській техніці з монет, котрі вийшли з обігу, ґрунтуються на темі україноцентричності та пошуку основ безсмертної людської природи.

Інтернет-газету “Про все” читає у соцмережах понад 175 тисяч фоловерів та переглядає щомісяця понад 8 мільйонів постів

57% українців вважають пенсіонерів найбільш вразливими