У Великій Британії журналісти не пішли на брифінг прем’єра Бориса Джонсона

Поділитися

У Великій Британії журналісти із провідних видань не пішли на брифінг прем’єра Бориса Джонсона після того, як представників окремих медіа на нього не пустили.

Як пише The Guardian, брифінг стосовно торговельних переговорів з ЄС організували у канцелярії прем’єра на Даунінг стріт. У фойє приміщення журналістів зі списку запрошених попросили встати на одній стороні килима, а решту залишили на іншій стороні. Серед них були представники таких медіа, як Mirror, HuffPost, PoliticsHome, Independent та інших.

Коли перший старший радник по зв’язках з громадськістю Лі Каїн сказав репортерам з цього переліку залишити приміщення, інші журналісти також вирішили піти, аби не дозволяти канцелярії Джонсона обирати, хто має розповідати суспільству про дії уряду.

Серед тих, хто відмовився від участі в урядовому брифінгу, були Лаура Куенсберг з BBC, Роберт Пестон з ITV, а також політичні журналісти Sky News, Daily Mail, Telegraph, the Sun Financial Times і Guardian.

В результаті брифінг Джонсона не відбувся, повідомляє Суспільне Новини.

В Україні і в Тернополі зокрема,  ж таке поки на грані фантастики. Більшість медіа – прислуга влади, агітатори партій та олігархів. Незалежних ЗМІ мізер. У Тернополі, наприклад, на незалежних журналістів, блогерів дивляться як на інопланетян проститутки, які називаються медіа-спільнотою, заслуженими журналістами та досвідченими кореспондентами.

Закрита група інтернет-газети “Про все” має 15 тисяч підписників

Інтернет-газету “Про все” читає у соцмережах понад 175 тисяч фоловерів та переглядає щомісяця понад 8 мільйонів постів