Четверо лікарів Монастириського району захворіли на коронавірус

Поділитися

Тернопільський штаб для боротьби з коронавірусом повідомляє, що 4 нових випадки СOVID-19  підтверджено в нашій області станом на 21 годину. Серед них два сімейні лікарі з Монастириського району, один лікар з Центру первинної медико-санітарної допомоги Монастириського району та  лікар Монастириської лікарні – мешканець Золотого Потоку Бучацького району.
Загалом на Тернопільщині вже 12 випадків COVID-19, 1 – летальний.

25 березня в Україні підтверджені 23 нових випадків коронавірусу.
Кількість заражень коронавірусом в Україні станом на вечір середи, 25 березня, досягло 136 випадків, збільшившись на 23 протягом дня. Про це заявив виконуючий обов’язки гендиректора Центру громадського здоров’я МОЗ Ігор Кузин в ефірі Українського радіо.

Підписуйтесь на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ

Долучайтесь до нашої групи у Вайбері

Ми в Instagram

Наша сторінка в facebook

Ми у whatsapp 

А тим часом у столиці

Влада намагається в екстреному порядку створити для себе спецумови для лікування в державних лікарнях в умовах поширення коронавірусу Covid-19, яким вже заразилися щонайменше четверо народних депутатів. У зв’язку з цим негласно виданий наказ Київська міська державна адміністрація  київським лікарням щодо організації vip-палат, обладнання та залучення кращих фахівців лікарень для надання у разі необхідності допомоги чиновникам і vip-персонам.

У наказі йдеться про осіб, стосовно яких здійснюється державна охорона, по суті – це всі чиновники і посадові особи високого рівня країни. Департамент визначив перелік медичних закладів, які повинні будуть приймати таких пацієнтів і прописав особливі вимоги до утримання хворих. У зазначеному Департаментом переліку – 17 медзакладів, серед яких Олександрівська лікарня, Дитяча клінічна лікарня №7, Київський міський центр дитячої нейрохірургії.

Серед головних вимог – окремі, ізольовані від інших приміщень, палати площами не менше 13 квадратних метрів із затіненими вікнами. Палати повинні мати зручні комунікації з операційним блоком, діагностичним та іншими відділеннями. Закладам наказали зарезервувати окремі операційні і забезпечити їх необхідними ліками, медичними засобами та обладнанням.

Кабінет міністрів продовжив карантинні заходи в Україні ще на місяць – до 24 квітня.

На засіданні в середу, 25 березня, внесено зміни до раніше прийнятих урядом актів, якими дію раніше введених карантинних заходів продовжено з 3 до 24 квітня поточного року. Продовження карантину міністри проголосували одноголосно.

“Ми продовжуємо карантин і вводимо надзвичайну ситуацію в Україні по всій території на 30 днів строком до 24 квітня 2020 року”, – повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Карантин може бути продовжений і після 24 квітня, або скасований достроково.

 

Що робити, якщо симптоми коронавірусної інфекції почнуть проявлятися в члена сім’ї?

На Тернопільщині станом на 22 годину 45 хвилин додались ще троє хворих на коронавірус