Трамп попросив американців вийти на роботу для порятунку економіки

Поділитися

Американцям слід повернутися до роботи для порятунку економіки, незважаючи на поширення коронавируса COVID-19. Про це заявив в ефірі телеканалу Fox News президент США Дональд Трамп.

«Нам потрібно повернутися до роботи. Через грип вмирають тисячі людей. І при цьому ми ніколи не «відключали» через це країну. Ще більше людей ми втрачаємо в аваріях. І ми при цьому не просимо автовиробників припинити робити машини », – сказав американський лідер.

За його словами, люди вмирають від вірусу, при цьому ще більше людей можна втратити, якщо країна опиниться у великій рецесії або депресії. Трамп переконаний в тому, що США «не були створені, щоб залишатися без роботи». Він зазначив, що люди не бажають бути замкненими в будинку або в квартирі.

Напередодні Трамп анонсував скасування введених через коронавірус обмежень. За його словами, наступного тижня влада США має намір прийняти рішення про те, коли відновиться робота підприємств в умовах спалаху нового коронавірусу. Американський лідер запевнив, що незабаром Америка буде відкрита для бізнесу. За словами Трампа, це трапиться набагато раніше, ніж через три або чотири місяці. Він також висловив надію, що закриті через поширення вірусу підприємства відновлять роботу до 12 квітня.
Минулого тижня влада США рекомендували громадянам утримуватися від соціальних контактів, працювати з дому, замовляти доставку їжі і не виходити на вулицю без необхідності протягом 15 днів.
За останніми даними американського Університету Джона Хопкінса, на цей момент в США зареєстровано понад 52 тис. Випадків зараження коронавірусів, померли 677 осіб. Загальна кількість жертв перевищила 18 тис. осіб.

У Сполучених Штатах за останню добу померли 233 людини, інфіковані коронавірусом. Це найбільша кількість померлих за один день з початку епідемії у країні.

Про це повідомляє “Європейська правда” із посиланням на CNN.

Загалом у США зафіксовано 65 273 випадків коронавірусу в усіх 50 штатах, округу Колумбія та інших американських територіях. Загальна кількість померлих зросла до 938.

Практично половина всіх інфікованих зареєстровані у штаті Нью-Йорк – понад 30 тисяч осіб. Окрім США понад 60 тисяч випадків зафіксовано лише у двох країнах світу – Китаї та Італії.

Влада Каліфорнії заявила, що кількість випадків коронавірусу у штаті збільшується вдвічі кожні три-чотири дні.

“Ми спочатку думали, що кількість буде подвоюватися кожні шість-сім днів, але ми спостерігаємо подвоєння випадків кожні три-чотири дні. Ми дуже уважно спостерігаємо за цією тенденцією”, – заявив на пресконференції доктор Марк Галі, секретар Каліфорнійського агентства охорони здоров’я.

За даними американської влади, по всій країні тести на коронавірус здали 418 810 людей.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп сподівається, що його країна позбудеться коронавірусу до Великодня, який цього року припадає на 12 квітня.

Підписуйтесь на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ

Долучайтесь до нашої групи у Вайбері

Ми в Instagram

Наша сторінка в facebook

Ми у whatsapp 

На Тернопільщині станом на 22 годину 45 хвилин додались ще троє хворих на коронавірус

Скільки у тернопільських лікарнях апаратів штучної вентиляції легень?