Twitter верифікував профіль фейкового кандидата у Конгрес США, який створив школяр

Поділитися

17-річний школяр зі штату Нью-Йорк (США) створив фейковий профіль кандидата у Конгрес США Ендрю Волза. Він зробив це, бо йому було нудно, однак Twitter верифікував профіль та надав позначку, що підтверджує справжність аккаунта.

Як пише CNN, у профілі фейкового кандидата зазначалося, що він бізнес-лідер, республіканець та захисник прав студентів. Фото було згенеровано штучним інтелектом. Підліток надіслав інформацію про свого “кандидата” організації, яка стежить за тими, хто братиме участь у виборах – Ballotpedia, яка у свою чергу надала інформацію Twitter.

У коментарі CNN школяр розповів, що його зацікавило, як соцмережі намагаються боротися з втручанням у вибори після того, як на уроці історії дізнався про втручання Росії у президентські вибори в США 2016 році.

Twitter видалив профіль після того, як CNN повідомили, що він не дійсний.

“Створення фальшивого облікового запису кандидата є порушенням наших правил. Обліковий запис було назавжди призупинено”, – заявили у Twitter.

Редактор Ballotpedia Джефф Паллай визнав помилку організації.

Той факт, що підліток зумів створити фальшивий акаунт та верифікувати його у Twitter, ставить під сумнів готовність компанії до виборів 2020 року.

Інші кандидати вже встигли поскаржитися виданню, що Twitter не підтвердив їхні акаунти. Натомість компанія надала дані про перевірку майже 1500 кандидатів з моменту оголошення про розширення програми верифікації в грудні 2019.

Нагадаємо, напередодні президентських виборів в США компанія Youtube заявила, що видалятиме канали, які видають себе за інших, не вказують країну походження чи приховують зв’язок з урядовими особами. Це ж стосується тих, хто накручує лайки, тоді ж як якісні новини отримають пріоритет та додаткове просування. Компанія Youtube напередодні майбутніх президентських виборів в США заявила, що активно боротиметься із фейками на своїй платформі, повідомляє netfreedom.org.ua

Підписуйтесь на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ

Долучайтесь до нашої групи у Вайбері

Ми в Instagram

Наша сторінка в facebook

Ми у whatsapp

Через поширення коронавірусу Google скасував щорічну конференцію для розробників

Відкритість по-підволочиськи: як мер ігнорує активістів