Як Зеленський і олігархи поділили області для нібито боротьби з коронавірусом, а насправді для заробітків?

Поділитися

Ахметову — чотири, Коломойському — дві
Складається враження, що навіть на епідемії наші олігархи вміють заробити. У 2008-2009 рках Юлія Тимошенко провернула грандіозну схему з “Таміфлю” у боротьбі зі “свинячим грипом”

Зважаючи на попередній досвід шахрайства на бідах українців, Ринат Ахметов не хапнув би аж 4 області. Коломойському дали тільки дві.
Для боротьби з поширенням коронавіруса в Україні президент Володимир Зеленський залучив до співпраці олігархів і великих бізнесменів, і попросив їх узяти кураторство над областями, в яких у цих бізнесменів є активи.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на учасників зустрічі президента з олігархами, яка сталася 16 березня. За словами одного з учасників зустрічі, Зеленський попросив олігархів допомогти в боротьбі з короновірусом, в тому числі і людськими ресурсами.

«Сказав, що “у вас в кожній області є великі підприємства, там професійні менеджери, нехай вони на місцях допомагають місцевій владі“, — додає інший учасник зустрічі.

Області розділили таким чином:

Рінат Ахметов — Івано-Франківська, Львівська, Донецька, Луганська області та Кривий Ріг;
Ігор Коломойський — Запорізька область і Волинська область разом з Палицею;
Ігор Палиця — Волинська область разом з Коломойським і Тернопільська область (за даними УП, новий губернатор Тернопільщини відмовився працювати з людиною Палиці);
Віктор Пінчук — Дніпропетровська область;
Андрій Веревський — Полтавська та Кіровоградська області;
Юрій Косюк — Вінницька і Черкаська області;
Андрій Ставніцер — Одеська область;
Олександр Ярославський — Харківська область.
Відзначається, що деякі олігархи вирішили скласти конкуренцію місцевій владі і створили паралельні антикризові штаби. Зокрема, так вчинив Ярославський в Харкові.

«Ярославський приїхав з Києва і почав всім розповідати, що у нього доручення від президента, і він тут найголовніший зараз. Разом з Кернесом», — розповів виданню один з харківських депутатів.

19 березня у готелі Ярославського Kharkiv Palace бізнесмен разом з мером Харкова Геннадієм Кернесом зібрали представників великого бізнесу, підприємств і заводів і закликали їх робити внески на боротьбу із коронавірусом. Голови ХОДА Олексія Кучера на зустрічі не було, обладміністрацію представляв заступник Тарас Пастух. Ярославський назвав Кучера “посміховиськом”, присутній на засіданні засновник хлібокомбінату “Кулиничі” Володимир Мисик заявив, що на Харківщині має існувати єдиний штаб — на чолі із Ярославським. Його підтримали деякі інші присутні у залі.
Конкуренція з губернатором Харківської області Кучером привела до публічної перепалки, в ході якої глава ОДА процитував байку Крилова Собача дружба.
Ярославський сприйняв це як особисту образу, а губернатор зі Слуги народу отримав наганяй від Банкової.

ЩО РОЗУМІЄТЬСЯ ДЖОДЖИКІВСЬКИЙ ПРИХВОСТЕНЬ ТАРАС ПАСТУХ У ХАРКІВСЬКИХ СПРАВАХ? ПАСТУХА ПРИЗНАЧИЛИ НЕДАВНО ЗАСТУПНИКОМ ГОЛОВИ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ. ЙОГО Й ЗАТКНУВ ХАРКІВСЬКИЙ ОЛІГАРХ ЯРОСЛАВСЬКИЙ

Відзначається, що інші учасники зустрічі не виявляли такої активності як Ярославський і «дійсно допомагають владі, а не підміняють її».

Нагадаємо, що в світі багато бізнесменів і компанії включилися в боротьбу з коронавірусів. Наприклад, засновник Alibaba Джек Ма пожертвував США 500 тис. тестів і 1 млн масок, Ілон Маск обіцяє налагодити випуск ШВЛ, а фонд Білла Гейтса виділив $ 100 млн на боротьбу коронавірусом.

Підписуйтесь на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ

Долучайтесь до нашої групи у Вайбері

Ми в Instagram

Наша сторінка в facebook

Ми у whatsapp

Голова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер прокоментував слова Геннадія Кернеса і пояснив, чому відмовився від спільної роботи з Олександром Ярославським у подоланні кризи, викликаної коронавірусом. “Коментуючи написане мером Харкова, я би сказав, що Кернес і Ярославський — це танк, який скоріше схожий на трактор виробництва ХТЗ, випуск яких Ярославський так і не налагодив, хоча багато про це говорив. Тепер він вирішив дати заробити компанії свого брата з постачання медобладнання. Це їхнє право, але я в цьому брати участі не буду”, — написав Кучер у Facebook ввечері 20 березня.



Оксана Чайчук – головний державний санітарний лікар Тернопільщини

У Тернопільській області другий випадок захворювання на COVID-19 і знову є “слід священника”