Біля Тернополя горить орнітологічний заказник

Поділитися

Біля Тернополя горить Чистилівський орнітологічний заказник загальнодержавного значення. Пожежа виникла 17 квітня на площі близько 8 гектарів. Про це повідомляють у Державній службі з надзвичайних ситуацій Тернопільщини. Близько 17.00 рятувальники виїхали за викликом до с. Плотича. На території орнітологічного заказника (між селами Плотича, Чистилів та Глибочок) горить суха трава та очерет окремими осередками на площі 4,5 гектарів. На місці події працює два пожежно-рятувальні підрозділи. ОКЦ та оперативна група. Ситуація ускладнена відсутністю доступу до палаючої території через заболоченість.Наразі сили рятувальників спрямовано на порятунок господарських та житлових будівель, які знаходяться поруч. Гасіння пожежі триває, повідомляли пожежники 17 квітня о 21 годині.

Ось так красиво було до пожежі

9 одиниць пожежної техніки та 46 рятувальників – саме стільки сил та засобів залучило Управління ДСНС України у Тернопільській області до ліквідації масштабної пожежі, на території Чистилівського орнітологічного заказника загальнодержавного значення, розташованого у межах заболоченої заплави річки Серет, між Пронятином (мікрорайон Тернополя) та селами Біла, Чистилів, Великий Глибочок і Плотича Тернопільського району.

Пожежа виникла 17 квітня, на площі близько 8 га. Повідомлення про горіння сухої трави та очерету надійшло на номер екстреного виклику “101” о 17:10. До місця події одразу ж направили чергові караули 1-ї та 3-ї державної пожежно-рятувальних частин.

Враховуючи велику площу, швидке розростання пожежі та можливі негативні наслідки на гасіння додатково залучили 6 автоцистерн та 32-х вогнеборців з числа зведеного загону, сформованого для надання допомоги пожежно-рятувальній службі Житомирщини у гасінні лісових пожеж. Рятувальники спрямували всі сили та засоби на боротьбу з вогнем.

Ліквідація пожежі триває, повідомляли пожежники опівночі.


Підписати петицію за чисте повітря у Тернополі можна тут

Підписуйтесь на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ

Долучайтесь до нашої групи у Вайбері

Ми в Instagram

Наша сторінка в facebook

Ми у whatsapp 

Поліцейські лише побалакали із священниками катедрального собору в Тернополі, які причащали вірян з однієї ложечки

У передвеликодня субота у Тернопільській області додалось 13 хворих на коронавірус