Голови Тернопільської облради Овчарук та обладміністрації Труш пофотографувались зі столичними медиками

Поділитися

Під час епідемії коронавірусу влада України та Тернопільщини зокрема демонструє свою нікчемність. Сьогодні поліцейські всієї України починають незаконні виписки протоколів за те, що українці індивідуально займаються спортом на свіжому повітрі, прогулюються парком. А тернопільські перші особи -голова облдержадміністрації Володимир Труш та голова облради Віктор Овчарук  фотографуються медикам, щоб хоч трішки хайпонути на темі коронавірусу. Мовляв, ми теж причетні до порятунку. От якби в куточку десь там стояли і не заважали фахівцям – то було б добре. А наші бюрократи лізуть з телекамерами та без елементарних захисних рукавиць, окулярів в тернопільський обласний лабораторний центр, щоб продемонструвати свою значущість. У той же час жоден з них так і не завітав до епіцентру коронавірусу на Тернопілля – Моностириська. Звісно, було б ідеально, якби керівники адміністрації та облради налагодили систематичне постачання всього необхідного райцентр. Але хіба в нас думають за людей? У жовтні вибори ж…

Офіційно про захід розповідають ось так:” Доценти найкращої в Україні кафедри вірусології із Національна медична академія післядипломної освіти імені П.Л.Шупика – НМАПО ознайомились із роботою фахівців ДУ “Тернопільський ОЛЦ МОЗ України”. Вони поділились досвідом з тернопільськими колегами стосовно молекулярної діагностики COVID-19 методом ПЛР. Про можливості нашого центру київським спеціалістам розповіли голова Тернопільської облдержадміністрації Володимир Труш та голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук.

«Наше завдання — захистити жителів Тернопілля від поширення цього небезпечного захворювання. Необхідно провести широке тестування осіб, які перебувають в групі ризику, аби максимально визначити носіїв коронавірусної інфекції й убезпечити таким чином наших краян», — наголосив Володимир Труш.

Вірусологи Оксана Обертинська та Світлана Степанюк провели практичні заняття з фахівцями тернопільського центру. Науковці відзначили злагодженість роботи місцевих колег. Світлана Степанюк зауважила, що Тернопільський обласний лабораторний центр — один з найкращих у Західному регіоні.

Науковці показали на практиці, як оптимізувати перевірку аналізів на виявлення коронавірусу з тестів будь-якого виробника.

?«Завдяки спільній роботі зі столичними колегами наша лабораторія працюватиме ще продуктивніше й результативніше. Адже наша мета — максимально захистити жителів області за допомогою своєчасної діагностики та локалізації поширення хвороби», — підсумувала головний санітарний лікар Тернопільської області Оксана Чайчук.

Що скажете? Чим би мала зайнятись чиновницька братія у такий час?

Підписати петицію за чисте повітря у Тернополі можна тут

Підписуйтесь на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ

Долучайтесь до нашої групи у Вайбері

Ми в Instagram

Наша сторінка в facebook

Ми у whatsapp 

 

Шахрай видурив в тернополянки 3800 гривень на купівлі-продажі велосипеда

Емоції і поведінка українців на карантині: лише 8% почали частіше займатись сексом