На Тернопільщині вже троє людей померли від коронавірусної інфекції

Поділитися
На Тернопільщині помер 57-річний священник із Заліщиків, котрий перший в області отримав позитивний тест на COVID-19. Про це поінформували у Тернопільському штабі боротьби із коронавірусом.
Пацієнт проходив лікування в Тернопільській лікарні швидкої допомоги. В останні дні його стан погіршився і він був підключений до  апарату штучної вентиляції легень, проте врятувати чоловіка не вдалося.
Нагадаємо, 57-річний священник був першим у Тернопільській  області, у кого  підтвердили коронавірус. Розповсюдження захворювання, як  припускають, могло розпочатися з похорону священнослужителя  в одному з сіл Заліщицького району,  де серед інших був присутній священник із  райцентру.
Першим, хто помер від COVID-19 в нашій області був 68-річний житель Монастириського району, котрий теж був на цьому похороні.
Поліцейські одразу встановили коло контактних людей, а це майже чотири сотні, усім рекомендували самоізолюватися.
Як розповіли у Заліщицькому відділенні поліції, після першого випадку інфікування на самоізоляції перебував цілий житловий п’ятиповерховий будинок в райцентрі, де мешкав померлий священник.
Згодом ще один  священнослужитель із Заліщицького району, котрий контактував із померлим отцем, отримав позитивний результат на COVID -19. Хворими виявилися  двоє його онуків. На даний час уся родина перебуває на самоізоляції.
Поліцейські встановили, що померлий тісно контактував із ще одним священником із Заліщиків. На щастя, в останнього не виявлено інфекції, проте він та його родина теж перебували на самоізоляції.
Поліцейські вживають усіх заходів, аби не допустити поширення вірусного захворювання, а тому вкотре звертаються до жителів області неухильно дотримуватися умов карантинних заходів.
А далі в офіційному прес-релізі поліції починається лютий треш порушень конституційних прав українців.
Від сьогодні  в Україні порушується Конституція України і аваківці у формі вважають, що мають більше прав займатися маячнею: забороняється перебувати в громадських місцях групами більше ніж 2 осіб.  Також  забороняється перебувати у громадських місцях без вдягнутої маски чи респіратора. Крім того, забороняється відвідувати спортивні та дитячі майданчики, парки, сквери, зони відпочинку, лісопаркові чи прибережні зони (крім вигулу домашніх тварин однією особою та у випадку службової необхідності). Забороняється перебувати на вулиці без документів, перебувати в громадських місцях дітям до 14 років без супроводу батьків. Також не можна самовільно покидати місце обсервації чи ізоляції, повідомляє відділ комунікації поліції
Тернопільської області

Підписуйтесь на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ

Долучайтесь до нашої групи у Вайбері

Ми в Instagram

Наша сторінка в facebook

Ми у whatsapp 

У лікарнях Тернополя 13 хворих на COVID-19

У двох медиків Тернопільської обласної лікарні підтвердили коронавірус