Прийшов, побачив, поділив, або Як губернатор Труш вирішив розпорядитися бюджетними коштами, які зароблені областю у минулому році

Поділитися

Завтра у “Червоній калині” депутати Тернопільської облради будуть ділити гроші. За найслабшого голови Тернопільської облдержадміністрації Ігоря Сопеля, цим процесом керували голова облради Віктор Овчарук з  ригівським керучим справами Ванєй Бабійчуком і наближеною Вірою Богданівною.

Голова Тернопільської обласної державної адміністрації Володимир Труш, схваливши розпорядженням від 7 квітня 2020 року № 226/01.02-01 проєкт змін до обласного бюджету на 2020 рік, зобов’язав департамент фінансів внести їх на розгляд обласної ради.
Проєкт змін до обласного бюджету на 2020 рік оприлюднено на сайті облради під № 1617.
Зокрема, йдеться про розподіл коштів від перевиконання дохідної частини обласного бюджету в минулому році.
Як значиться на третій сторінці пояснювальної записки до цього проекту рішення, пан голова вирішив забрати з обласного бюджету: « департаменту фінансів – 10 мільйонів гривень… на виплату заробітної плати працівникам апарату та структурних підрозділів обласної державної адміністрації та районних державних адміністрацій – 8 мільйонів 200 тисяч гривень та нарахувань на заробітну плату – 1 мільйон 800 тисяч гривень;».
Слід зауважити, що Комітет з питань бюджету Верховної Ради України додає в державному бюджеті на 2020 рік для утримання Тернопільської облдержадміністрації 32,5 млн. гривень (законопроект № 3279-Д)

І це в час, коли Президент Зеленський заявляє про обмеження зарплат чиновників, а міські, селищні, сільські ради вишукують кошти на боротьбу з епідемією. На реформування медичних закладів Тернопільської обласної ради бракує 84 мільйони гривень, а ось в час проведення адміністративної реформи, скорочення ролі облдержадміністрації та райдержадміністрацій, чиновники хочуть отримати з місцевого бюджету аж 10 мільйонів гривень. Це прямо їм забороняє законодавство України. Таке розбазарювання коштів заборонене ще з часів прем’єр-міністра Ющенка

Десяток мільйонів хочуть виділити лише для 2,5 тисяч чиновників. Чому їх досі не скорочено?

Цікаво, як на цей «прожект» пана Труша відреагують депутати обласної ради в понеділок ?

***

Голова обласної ради Віктор Овчарук підписав розпорядження щодо проведення ІІІ виїзного пленарного засідання 14 сесії обласної ради

У документі йдеться:

Відповідно до частин четвертої та десятої статті 46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», підпункту 2.2 пункту 2 регламенту Тернопільської обласної ради шостого скликання, зважаючи на постанову Кабінету Міністрів України від 2 квітня 2020 року № 255 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. № 211», враховуючи погодження ректорату Тернопільського національного медичного університету імені І.Я.Горбачевського Міністерства охорони здоров’я України, провести виїзне третє пленарне засідання чотирнадцятої  сесії Тернопільської обласної ради шостого скликання 13 квітня 2020 року о 12.00 годині на відкритому майданчику на території навчально-оздоровчого комплексу «Червона калина»  Тернопільського національного медичного університету імені І.Я.Горбачевського Міністерства охорони здоров’я України за адресою село Лошнів Теребовлянського району.

На розгляд виїзного третього пленарного засідання чотирнадцятої  сесії Тернопільської обласної ради шостого скликання винести питання:

2.1. Про внесення змін до обласного бюджету на 2020 рік.

2.2. Про програму антитерористичних заходів у Тернопільській області на 2020 рік.

2.3.Про обласну програму забезпечення функціонування Тернопільської обласної профспілкової школи мистецтв на І півріччя 2020 року.

2.4. Питання об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільської області.

2.5. Інші питання поточної роботи ради.

Підписати петицію за чисте повітря у Тернополі можна тут

Підписуйтесь на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ

Долучайтесь до нашої групи у Вайбері

Ми в Instagram

Наша сторінка в facebook

Ми у whatsapp 

Нарешті в Україні почали реагувати на порушення конституційних прав громадян через епідемію коронавірусу

У Вербну неділю в Тернопільській області додалося 35 хворих на коронавірус