Візит головного санітарного лікаря України Ляшка на Тернопільщину розпочався з порушення

Поділитися

На Тернопільщині з робочою поїздкою перебуває заступник Міністра охорони здоров’я – Головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко. Він прилетів до нашого краю гелікоптером. І без маски у час карантину. Потім три години просидів на 7 поверсі Тернопільської облдержадміністрації. Поруч з ним на відстані двох метрів просидів новопризначений керівник Тернопільської облдержадміністрації Володимир Труш, який у 2007-2012 роках був помічником-консультантом нардепа-регіонала Келестина Валерія з Рогатина. Решта чиновницької дрібноти тулилися, мов селедці в бочці. Деякі, за прикладом Ляшка і Труша, без масок.
Після трьогодинної балачки заступник містра Віктор ляшко так і не зрозумів, що епідемія коронавірусу на Тернопільщині зашкалює на Монастирищині. Столичний чиновник навіть пост оприлюднив у фейсбуці з питанням куди поїхати. Журналісти з Ляшком так і не мали змоги поспілкуватися.

Приймаємо рішення в які лікарні Тернопільської області поїдемо.

Критеріїв декілька.

Опубліковано Віктором Ляшком Пʼятниця, 3 квітня 2020 р.


Офіційно
На Тернопільщині з робочою поїздкою перебуває заступник Міністра охорони здоров’я – Головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Він взяв участь у засіданні обласного штабу з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації пов’язаною із поширенням коронавірусної хвороби COVID-19.
Віктор Ляшко наголосив на важливості роботи мобільних груп, які проводитимуть тести на коронавірус у виїзних умовах. Також розповів, що в державі закінчують роботи над алгоритмом доплат медикам. Проплановується оплата лікарям, які працюють в режимі готовності приймати інфікованих і тим, хто працює з госпіталізованими.

Оскільки Тернопільщина в трійці лідерів за темпами поширення коронавірусу, обговорено готовність лікарень працювати як госпіталі.

– На області відстежується ланцюг контактних осіб з хворими на короновірус, – зазначив голова Тернопільської обласної державної адміністрації Володимир Труш. – В епіцентрі захворювання – Монастирську зроблено обстежено понад 500 особам, з них 202 медикам. Підтверджено інфікування у 83 особи. Контактні особи самоізолювались.

При обласній державні адміністрації діє штаб з ліквідації наслідків інфекції. Він розділений на 6 оперативних груп: аналізу ситуації і підготовки даних, реагування та управління резервом сил, організаційна група, група матеріально-технічного забезпечення, організації зв’язку й взаємодії з населенням та ЗМІ.

Що стосується мобільних групою, які тестуватимуть людей з підозрами на сьогодні в області їх близько півсотні, повідомляє сайт Тернопільської облдержадміністрації

Підписуйтесь на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ

Долучайтесь до нашої групи у Вайбері

Ми в Instagram

Наша сторінка в facebook

Ми у whatsapp 

Криза в Україні набирає обертів

На Тернопільщині при отриманні 500 доларів США хабара спіймали сільського голову