У селі Зоря Рівненського району з коронавірусом зліг церковний хор після поїздки в Почаївську лавру

Поділитися

Коронавірус у Зорю Рівненського району привезли із Почаївської лаври, не зважаючи на велику кількість хворих, у місцевому храмі УПЦ моспархату й досі правлять велелюдні богослужіння.

Люди розповідають, що хор тутешнього храму УПЦ МП нещодавно їздив до Почаївської лаври. Не задовго по тому, у селі стали фіксувати перші випадки коронавірусної хвороби. Нині Соvid-19 підтвердили у майже 50 жителів села.

«У Зорі вірус рознесли під час церковних богослужінь. У всіх хористів МП підтвердили діагноз. Частина з них у важкому стані лікується в Рівному. У селі усі пересварилися, погрожують розправою», – кажуть люди.

Додамо, що, коментуючи ситуацію, зорянці бояться називати себе. Аргументують: за розголос погрожують спалити будинок.

Нагадаємо, що кілька днів тому, зважаючи на велику кількість інфікованих, село закрили на карантин. Тут облаштували три пости, перекривши решту виїздів із населеного пункту. До Зорі пропускають лише спеціальний та визначений транспорт. Встановили також обмеження на пересування: жителям заборонено перебувати на вулиці з 20:00 до 8:00.

Попри це, у храмі не припинили богослужінь. Навпаки, місцевий священник закликає людей приходити на службу. Про це журналістам видання Район.Медицина повідомили місцеві жителі.
«Для кого той карантин? Чому більшість свідомих жителів села місяцями сидять дома, щоб не наразити на небезпеку себе та інших, а комусь – обмеження до лампочки?», – обурюються люди.

Підписуйтесь на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ

Долучайтесь до нашої групи у Вайбері

Ми в Instagram

Наша сторінка в facebook

Ми у whatsapp

***

Станом на вечір 1 травня на Рівненщині підтвердили 19 нових випадків захворювання на COVID-19. Про це на своїй сторінці повідомив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль. Це:
– 5 з Рокитнівського району (3 з смт Рокитне, 1 – с.Глинне, 1 – с. Більськ);
– 9 з Рівненського району (1 з смт Клевань, 2 – с.Зоря, 1 – с.Нова Українка, 2 – с.Городок, 3 – с. Шубків);
– 2 – м. Дубно);
– 3 – м.Рівне.

Вік хворих від 16 до 76 років. Таким чином на Рівненщині зареєстрували вже 690 випадків захворювання на COVID-19. З них – 16 летальних, 66 людей одужали.

***

У Рівненській області показник летальності від ускладнень, викликаних коронавірусом, трохи нижче середнього по Україні. Він становить 2,38%. Про це повідомили на сайті Рівненської ОДА.

Станом на ранок 1 травня на Рівненщині зафіксовано 671 випадок захворювання на коронавірус, з яких 16 – летальних та 66 – одужало.
Загальноукраїнський показник летальності – 2,5%.

За даними Центру громадського здоров’я, показник летальності, що перевищує середній по Україні, зареєстровано в таких областях (на 30 квітня):
Івано-Франківська (5,8%); Кіровоградська (4,6%); Львівська (3,3%); Сумська (3,9%); Хмельницька (6,1%); Чернігівська (8,0%); Полтавська (3,0%).

70,5% померлих від ускладнень COVID-19 мали серцево-судинні захворювання, цукровий діабет, новоутворення, захворювання нирок, печінки, легень, неврологічні хвороби та ожиріння.

Середня тривалість від початку симптомів до смерті пацієнтів з COVID-19 складає 13 днів. Від моменту госпіталізації в ЗОЗ до смерті — 7 днів.

Станом на ранок 1 травня в Україні 10861 лабораторно підтверджений випадок COVID-19, з них 272 летальні, 1413 пацієнтів одужали.

1 травня у Тернопільській області додалось 14 хворих на коронавірус: Почаївська Лавра зробила Кременецький район лідером

Через безвідповідальність моспархатної Почаївської Лаври, Кременецький район лідер у зараженні вірусом COVID-19