Верховна Рада підтримала постанову про продовження блокування доступу до російських соціальних мереж

Поділитися

Верховна Рада підтримала постанову про продовження блокування доступу до російських соціальних мереж та інших інтернет-ресурсів. За документ ввечері в середу, 13 травня, проголосували 248 народних депутатів. Для розгляду проекту постанови збирали додаткове позачергове засідання парламенту: формально Рада провела в середу два екстрених засідання, але перерви між ними не було. Спікер Дмитро Разумков відкрив друге відразу ж після завершення першого, і більшість депутатів навіть не залишали сесійну залу.

Ініціаторами позачергового засідання стали 156 народних депутатів з фракції “Голосу”, “Європейської Солідарності”, “Слуги народу” і “Батьківщини”. Члени цих фракцій є співавторами постанови.

Проголосувавши за нього, Рада підтримала затвердження та скерування на розгляд Ради національної безпеки і оборони пропозиції про продовження санкцій, введених указом президента Петра Порошенка 15 травня 2017 року на підставі рішення РНБО від 28 квітня того ж року.

Парламент також рекомендував РНБО продовжити чинні з 2017 року санкції.

За постанову проголосували 182 депутати від “Слуги народу”, 23 представника “Європейської Солідарності”, 16 депутатів від партії “Голос”, дев’ять членів групи “Довіра”, п’ять депутатів від “Батьківщини”, чотири члени групи “За майбутнє”, а також дев’ять позафракційних парламентаріїв. Спікер Дмитро Разумков “утримався”.

Проросійська “Опозиційна платформа – За життя” не дала жодного голосу за постанову, а 16 її членів – єдині в залі – натиснули червону кнопку, повідомляє “Дзеркало тижня”

Підписуйтесь на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ

Долучайтесь до нашої групи у Вайбері

Ми в Instagram

Наша сторінка в facebook

Ми у whatsapp

Чому українки живуть без оргазмів?

Мер Тернополя Сергій Надал подав в суд на громадську активістку і вимагає 100 тисяч гривень моральної компенсації