Карантин врятував у Європі понад 3 мільйонів життів

Поділитися

Жорсткий карантин врятував у Європі понад 3 мільйони життів. Як пише  ВВС, такі висновки оприлюднила команда науковців Імперського коледжу Лондона. Зазначається, що це та ж сама група, після поради якої Британія прийняла рішення змінити стратегію реагування на пандемію і все ж запровадити карантин.
Команда дослідила наслідки впливу карантинних обмежень в 11 країнах Європи – Австрії, Швейцарії, Бельгії, Франції, Німеччині, Італії, Іспанії, Норвегії, Данії та Британії до початку травня, та змоделювала розвиток ситуації за умов, якби карантин не запроваджувався.

Відповідно до розрахунків, без запровадження карантину у цих країнах від коронавірусу померли б загалом 3,2 мільйони людей. В Італії кількість загиблих від коронавірусу могла б перевищити півмільйона – 630 тисяч померлих, Франції – 690 тисяч, Британії – 470 тисяч.

Загальна кількість загиблих у досліджуваних країнах на цю дату склала 130 тисяч людей – в десятки разів менше. Таким чином, карантин врятував близько 3,1 мільйона життів.

Науковці також попереджають, що інфікувалася за цей час зовсім незначна частка населення – близько 4% – тому щойно обмеження почнуть послаблюватися і мобільність знову зросте, кількість нових хворих також почне зростати.

“Твердження про те, що все це закінчується, можна сміливо відкидати. Ми лише на початку пандемії”, – зазначає доктор Флаксман.

Українцям варто для себе з’ясувати, що важливіше: життя чи гроші? Як поводитись, як далі жити, яким чином пристосовуватись…

Вартість карантину в Бельгії оцінили в 47 млрд євро.

Втрати для економіки України від карантину становлять 50 мільярдів доларів.

Зазначається, що втрати для економіки можна порахувати у 2 показниках: втрати у вартості людських життів та втрати у відсотках ВВП. За даними KSE, якщо відмінити карантин повністю, то Україна могла би втратити 120 тис життів (оцінка базується на моделі Київської школи економіки). “Якщо перерахувати 120 тис життів у гроші (аби мати єдину одиницю виміру), то зняття карантину коштувало би нам 50-54 млрд доларів. Втрати пораховані на базі оцінки вартості життя, яка для України становить 454 тис доларів. Вартість карантину у 54 млрд дол можна порівняти з 35% ВВП в поточних доларах на 2019 рік (номінальний ВВП в грн 3,974 млрд = 154 млрд дол)”, – пояснюють економісти.

Підписуйтесь на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ

Долучайтесь до нашої групи у Вайбері

Ми в Instagram

Наша сторінка в facebook

Ми у whatsapp

Коли водії котельні на Бульварі Просвіти перестануть забруднювати пішохідні доріжки і навчаться не розносити тонни болота на увесь масив “Дружба”

У Тернополі закрили дитсадок через коронавірус