Краде, але щось робить

Поділитися

ХТО КЕРУЄ ДЕРИБАНОМ ТЕРНОПОЛЯ.

Нам (ДемАльянс Тернопільзакидають, що вину за дерибан майна тернопільської громади та знищення Тернополя як міста ми, в основному, перекладаємо на міського голову С.В. Надала та його команду, забуваючи, що рішення міської ради приймають депутати. При чому активно відбілюють голову одні й ті ж засоби масової інформації, особи та боти.

«Краде, але щось робить», цей вислів тернополян уже давно став єдиним виправданням виборців нинішнього мера, які приречено спостерігають за руйнуванням надбань попередніх поколінь. Якщо доказ першого це прерогатива виключно суду, то з наступним припущенням ми можемо предметно розібратись..

Що робить Тернопільський голова Сергій Віталійович Надал і як могли б вплинути не це депутати.

· Він підписує рішення міської ради та виконавчого комітету.

· Саме він є головною посадовою особою в місті, а тому його підпис під рішенням має означати запевнення, що місцевий орган самоврядування діє лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України на принципах народовладдя (референдуми, громадські слухання, обговорення) і законності.

· Маючи сумніви, або знаючи про незаконність рішення міської ради, яке прийняли депутати, голова може у п’ятиденний строк з моменту його прийняття зупинити це рішення і винести на повторний розгляд міської ради з обґрунтуванням зауважень. Рада зобов’язана у двотижневий строк повторно розглянути рішення. Якщо рада відхилить зауваження п. Надала і підтвердить попереднє рішення двома третинами депутатів від загального складу ради, воно набирає чинності, але тоді відповідальність, принаймні перед громадою, несуть депутати які підтримали це рішення, а не мер.

Але звідки беруться обурливі для громади рішення які суперечать законам та Конституції України, хто їх готує, перевіряє, хто і яку відповідальність повинен нести?

Ці рішення, за дорученням нашого мера, готує та розглядає його команда. В команду Сергія Надала входять, передусім, депутати члени фракції ВО «Свобода», свободівці у всіх ланках виконавчих органів, заступники міського голови, члени виконавчого комітету, а ще працівники відділів, управлінь та інших виконавчих органів ради, підприємств, установ та організацій, що належать до комунальної власності міста, право призначати та звільняти їх з посад, прийшовши до влади, одразу узурпував нинішній мер.

Конкретні проєкти цих рішень на розгляд ради з долученими документами та відповідними погодженнями готують відділи, управління, які надають аргументовану інформацію, про можливість виконання рішень цих рішень та наслідки. Зокрема управління головного архітектора надає висновки про відповідність намірів забудови містобудівній документації, генплану, плану зонування, охоронним зонам, іншим лініям регулювання забудови. Юридична служба робить висновки про відповідність проєктів рішень чинному законодавству України. Підготовлені проєкти рішень повинні надаватись в управління організаційно-виконавчої роботи ради за 10 днів, а доводитись до відома депутатів не пізніше, як за 5 днів до відкриття сесії.

На голосування повинні виноситись виключно рішення розглянуті профільною депутатською постійною комісією, завізовані юридичною службою та відповідним заступником міського голови.

У разі незгоди п. Надала з рішенням виконавчого комітету, яким він керує, він може зупинити дію цього рішення своїм розпорядженням та винести це питання на розгляд міської ради. Рішення виконавчого комітету ради, можуть бути скасовані міською радою.

Але, якщо мер стоїть на сторожі Конституції та Законів України чому місто переживає колапс за колапсом. Невже Конституція та Закони України настільки недосконалі, і навіть шкідливі для розвитку Тернополя, що ведуть до масового дерибану майна його громади, забудов, так необхідних місту парків, зелених зон, вулиць, площ, скверів, територій культури, освіти, стоянок автомобілів, гаражів. Призводять до блокування або повного знищення перспектив розвитку існуючих підприємств і підприємництва в цілому. При чому мер, та проплачені ним засоби масової інформації, різні «фірмочки» нас переконують, що громада сама цього хотіла, просила та погодила. Хоч мешканці про це взнають тільки тоді, коли уже бачать будівельну техніку та вирізані, часто таємно, багаторічні зелені насадження.

Якщо це вина команди, яка обманює нашого мера, тоді чому він не ініціює звільнення винних осіб та притягнення їх до відповідальності, взявши собі такі повноваження, адже це тисячі, а можливо і десятки тисяч рішень, які завдяки підпису «С.В. Надал» дозволяють усе це творити.

А тому тернополянам слід усвідомити, що правильного говорити не міська рада прийняла рішення, не виконком, а НАДАЛ ПІДПИСАВ: забудову парку Топільче; Надал підписав забудову парку «Воскресіння» (байдуже, що він був освячений) або Надал підписував забудови зелених зон міста, підприємств, стоянок автотранспорту, вулиць, тротуарів і усе, що вас справедливо обурює.

Не вірте, що С. Надал до ваших проблем прислухається. Його та команду цікавить тільки дерибану майна та бюджету міста, а вас та ваші законні інтереси, відвернувшись, «посилає». Тут скорочене побажання мешканцям від мера

А це оригінал рекламного ролика мера, щоб знову брехливо не звинувачували нас у наклепі.

ДемАльянс Тернопіль

Тернопіль! Ви готові круто провести час на авто концерті гурту «БЕZ ОБМЕЖЕНЬ»?

Сьогодні додалось ще 29 інфікованих COVID-19 в Тернопільській області