Учасники тенісного турніру Джоковича заразилися коронавірусом

Поділитися
Новак Джокович (у центрі) під час виступу після фінального матчу турніру в Белграді, 14 червня

Сербський тенісист опинився під шквалом критики за організацію турнірів Adria Tour, які проводяться за присутності глядачів та за мінімальних протиепідемічних заходів.
Ще у трьох людей, залучених до організованої сербським тенісистом Новаком Джоковичем серії виставкових турнірів Adria Tour, підтвердили інфікування коронавірусом. Про це у понеділок, 22 червня, хорватському телеканалу HRT повідомив Сіме Вічкович, представник кризового центру в місті Задарі, де цими вихідними відбувся другий турнір серії, передає агентство новин dpa. Напередодні про позитивний тест на коронавірус заявив болгарський тенісист Григор Дімітров, який брав участь у турнірі в Задарі.
Вічкович не повідомив імен інфікованих, однак з’ясувалося, що одним із них є хорватський тенісист Борна Чорич, який написав про свій позитивний тест у мережі Instagram. При цьому Чорич зазначив, що не відчуває жодних симптомів хвороби та вибачився за можливу завдану шкоду іншим. Під час турніру в Задарі Чорич провів матч із Дімітровим, повідомляє DW

За повідомленнями сербських ЗМІ, ще одним із інфікованих є тренер з фізичної підготовки першої ракетки світу Джоковича.

Фінал турніру в Задарі між Джоковичем та росіянином Андрієм Рубльовим скасували з міркувань безпеки після того, як Григор Дімітров повідомив про зараження.

Шквал критики

Григор Дімітров (на фото: під час турніру в Задарі) заявив про інфікування коронавірусом

Сербський тенісист потрапив під вогонь критики за організацію турнірів Adria Tour, що відбуваються за присутності глядачів та за мінімальних протиепідемічних заходів. Як відомо, Сербія на Балканах – як мініатюрна Росія, яка славиться такою ж агресивною імперською політикою, розв’язуванням війн, ігноруванням людських прав.

Під час першого етапу серії у столиці Сербії Белграді 13-14 червня трибуни стадіону були заповнені вщерть, тенісисти обіймалися і разом безтурботно святкували в клубі.

Джокович, який грав у Задарі з Чоричем, відмовився проходити тест на коронавірус, стверджуючи, що в нього немає симптомів. Інші учасники турніру, зокрема хорват Марін Чіліч та німець Александер Зверєв (Alexander Zverev), за даними хорватських ЗМІ, прибули в місцеву клініку для проходження тесту.

Новака Джоковича раніше неодноразово критикували за публічні висловлювання проти вакцинації в майбутньому від коронавірусу, навіть якщо це буде умовою для подорожей і в’їзду в інші країни.
Теніс, як і інші види спорту, постраждав від пандемії COVID-19: усі професійні турніри із середини березня було скасовано. Останніми тижнями відбуваються лише виставкові змагання.

Країни Західних Балкан були не надто уражені коронавірусною інфекцією, тож запроваджені обмеження в них не були такими жорсткими, як, приміром, в Іспанії чи Італії. У проросійській Сербії напередодні відбулося навіть голосування на дільницях на парламентських виборах.

Підписуйтесь на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ

Долучайтесь до нашої групи у Вайбері

Ми в Instagram

Наша сторінка в facebook

Ми у whatsapp

Дві мами і один тато: історія гомосексуальних батьків у Німеччині

Строительные леса их преимущества и недостатки