Через перенесення ЗНО випускники стали отримувати повістки в армію

Поділитися

Міністерство освіти і науки попросило Міністерство оборони про відстрочку для випускників.

Міністерство освіти і науки звернуло увагу на те, що випускники училищ, коледжів та інших навчальних закладів стали отримувати повістки в армію. Це сталося через те, що зовнішнє незалежне тестування в 2020 році через карантин перенесли на серпень. А перед цим президент Володимир Зленський підписав указ про перенесення весняного призову на травень-липень.

Традиційно випускники, які не надійшли до вищих навчальних закладів влітку, потрапляли під осінній призов. Тепер українським юнакам 18 років і старше, які в цьому році закінчили навчальні заклади, порядку приносять на півроку раніше. Якщо їх закличуть, то це фактично позбавить їх можливості продовжити навчання і підвищити освітньо-кваліфікаційний рівень.

У зв’язку з цим Міністерство освіти звернулося до Міністерства оборони з проханням надати таким випускникам відстрочку до осені, якщо вони не надійдуть до вузів, повідомляє zn.ua

«З огляду на особливості проведення вступної і призовної кампанії 2020 року, обумовлені введенням карантину, що призвело до перенесення термінів проведення вступної кампанії на серпень місяць, Міністерство освіти і науки звертається з клопотанням про надання відстрочки від весняного призову випускникам установ загальної середньої, професійної (професійно-технічного ), професійного предвисшего і вищої освіти 2020 року, а також про прийняття рішення за призовом зазначених осіб вже під час осіннього призову, в разі якщо вони не продовжать своє навчання », – сказано в листі, підписаному в.о. глави МОН Сергієм Шкарлетом.

«Ситуація, яка склалася в 2020 році, з паралельним проведенням вступної і призовної кампанії, викликає великий суспільний резонанс, а також створює корупційні ризики, оскільки привела до можливості прийняття різних рішень на місцях за однаковою категорії осіб», – констатували в МОН.

Підписуйтесь на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ

Долучайтесь до нашої групи у Вайбері

Ми в Instagram

Наша сторінка в facebook

Ми у whatsapp

Фірма колишнього водія з Києва продасть дитячій лікарні в Тернополі сучасний рентген-апарат вартістю 4,5 мільйони гривень

Батько купив доньці гру за $6: через місяць його шокувала сума рахунку