Жирна шкіра: особливості догляду

Поділитися

Жирна шкіра завдає багато клопотів власникові, проте правильний догляд допомагає позбутися проблеми. Косметологи дають декілька важливих порад для регулювання рівня жирності та відновлення балансу вологи.

Як доглядати за жирною шкірою обличчя?

Причиною жирності може стати зневоднення, неправильне використання декоративної косметики, брак вітамінів та погані кліматичні умови. Прояви зазвичай однакові: поява прищів, сіруватий колір обличчя, жирний блиск, розширені пори. Щоб позбутися цих ознак, потрібно регулярно робити такі процедури: 

  • очищення;
  • тонізація;
  • зволоження;
  • живлення;
  • захист.

Усі ці процедури потребують якісної косметики, яку можно придбати у BROCARD. Спочатку шкіру треба очистити від зайвого жиру. Зробити це можна за допомогою лосьйону, гелю або пінки для вмивання. Краще обирати м’які засобі, що не містять спирту та мають рівень pH не більше 4,5. Корисними будуть антибактеріальні компоненти.

Після очищення використовують тонік, що містить антисептичні та протизапальні компоненти. Він нормалізує роботу сальних залоз та виділення жиру, допомагає відновити баланс вологи та готує клітини до нанесення крему.

Основний етап догляду — це зволоження та живлення шкіри. Для цього можна використовувати сироватки. Завдяки високій концентрації активних речовин вони проникають глибоко в клітини та насичують їх вологою. Креми та бальзами, які використовуються після, допомагають зберегти отриману від сироватки вологу. Денні креми краще обирати для пом’якшення й заспокоєння, а нічні — для відновлення та живлення. 

Як харчуватися, щоб позбутися жирної шкіри?

До списку заборонених продуктів потрапляють копченості, солоне, гостре та смажене — усе це виступає подразником для сальних залоз. Солодке та випічка, якщо вживати забагато, призводять до жирного блиску на шкірі обличчя. Тому важливо вживати більше свіжих овочів та фруктів, а також рибу, зерновий хліб, горіхи, яйця та бобові. Пийте достатньо води (1,5-2 літри на день) — і результат не змусить на себе чекати!

Новий прокурор Тернопільщини вляпався в скандал

У Тернополі приймають в лікарню з коронавірусом лише з дозволу мера?