Жителя Тернопільщини засуджено за контрабанду “Часослова”

Поділитися

Вироком Городоцького районного суду Львівської області жителя Тернопільщини визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 201 (замах на контрабанду) КК України.
У вказаному кримінальному провадженні процесуальне керівництво та підтримання публічного обвинувачення в суді забезпечувалось прокуратурою Тернопільської області.
За версією слідства, чоловік за попередньою домовленістю з іншою особою, планував переправити через державний кордон України з приховуванням від митного контролю старовинну книгу з релігійної тематики «Часослов», виданий у 1861 році в Успенській Лаврі у Почаєві. Однак, в зоні митного контролю міжнародного автомобільного пункту пропуску «Шегині» його виявили працівники місцевої митниці та Управління СБУ в Тернопільській області, якими забезпечувався оперативний супровід у справі.
Відповідно до експертних оцінок предмет контрабанди має історичну та культурну цінність.
Обвинувачений сприяв розслідуванню, надав викривальні покази щодо організатора злочину та уклав угоду зі слідством.
Визнавши доводи сторони обвинувачення обґрунтованими, суд затвердив угоду про визнання винуватості та призначив узгоджене сторонами покарання у виді штрафу в розмірі понад 100 тис. грн в дохід державного бюджету.
Доля предмета контрабанди – «Часослова» вирішуватиметься під час судового розгляду справи щодо організатора, матеріали стосовно якого виділені в окреме провадження, повідомляє прес-служба прокуратури Тернопільської області

Довідка

Часосло́в, або молитвосло́в — церковно-богослужбова книга, що містить молитви щоденних церковних служб, призначена для вжитку священиків, читців і співаків. Назва походить від слова «часи» (години) — частини церковної служби добового кола богослужінь.

Крім незмінних молитов, у Часослові вміщені змінні піснопіння (тропарі, кондаки), пасхалія, потрібні вказівки церковного уставу тощо.

Підписуйтесь на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ

Долучайтесь до нашої групи у Вайбері

Ми в Instagram

Наша сторінка в facebook

Ми у whatsapp

Сьогодні у Тернопільській області виявили 206 інфікованих коронавірусом

Сергій Надал й далі піариться на темі коронавірусу