Актори тернопільського театру протестують щодо зменшення їхніх зарплат

Поділитися

У 90-й – ювілейний рік, Тернопільського обласного академічного театру імені Шевченка влада області готує сюрприз – зменшення коефіцієнту доплати. Працівникам академічного театру з мізерних 20-25% зріжуть до найнищої – 5%. А було років 10 тому – 100% доплат. Зрозуміло, що нині коштів. Але якби голова облдержадміністрації Труш, начальник управління культури Шергей, керівник комісії з питань культури облради прийшли до колективу театру, пояснили суть змін і порадилися, пообіцяв коли будуть позитивні зміни, то працівникам театру повернуть кошти і ще й доплатять. Але ж ні. Влада області, управління культури та керівник театру відверто маніпулює колективом. Мовляв, у зв’язку з підняттям мінімалки, а відповідно і по єдиній тарифній сітці, чиновники “обдаровують” акторів на 250-350 гривень загальнодержавних гривень, але при тому забираючи 1500-2000 гривень “із обласного”.

“Де тут здоровий глузд і справедливість?! А як жити і творити служителям храму Мельпомени.?! – питають працівники театру. Президент Зеленський каже підтримати культуру. В областях збільшують фінансування. А в центрі культури Галичини, на батьківщині Леся Курбаса і Тернопільських театральних вечорів, чиновники, користуючись перехідним періодом, позбавляють обласний академічний театр і без того мінімальних зарплат. “Не допустимо цього!!!”- кажуть поки пошепки актори. Але якщо таке станеться митці готові перекривати дорогу, проводити акції протесту, пікетування Тернопільської обласної ради, облдержадміністрації та обласного управління культури. А якщо керівництво театру буде сліпо підігрувати владі, то дочекається проголошення недовіри від колективу.

Сьогодні відбулись збори колективу театру. Актори заборонили керівництву театру підписувати ганебні документи, які дозволили б владі провести фінансову маніпуляцію. Якщо Репка і компанія зрадять колектив, то колектив вдасться до радикальних заходів.

Нехай краще облрада і обладміністрація закриє штучно створене комунальне підприємство інформаційно-туристичний краєзнавчий центр, на яке з обласного бюджету витрачається на марне 1,5 мільйона гривень щороку. Його керівник і депутат облради Василь Чашка й так на роботу не приходить.

Ось цей бардак коштує 1.5 млн. грн. в рік обласному бюджету!!!😢 Так депутат від “Свободи” – Чашка Василь “розвиває” туризм в області!

Опубліковано Любомиром Крупою Пʼятниця, 17 липня 2020 р.

Підписуйтесь на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ

Долучайтесь до нашої групи у Вайбері

Ми в Instagram

Наша сторінка в facebook

Ми у whatsapp

ЮНІСЕФ підтримає екологічні проекти молоді з усієї України

Тернопільські дорожники придбали кросовер за мільйон гривень