Голова Тернопільської облдержадміністрації Труш отримав у листопаді найбільшу зарплату в Україні

Поділитися

Тернопільщина вже два десятиліття плентається у хвості серед інших областей за рівнем зарплат. Наприклад, у лютому 2020 року наша область вкотре ввійшла до п’ятірки областей із найнижчими зарплатами. Відповідні дані опублікувала Державна служба статистики. Згідно до цих даних найнижчі зарплати на початку минулого року були такими: 6 тисяч 958 грн – Чернівецька область. 7 тисяч 068 грн – Тернопільська. 7 139 грн – Херсонська. 7 184 грн – Чернігівська. 7 279 грн – Кіровоградська. Найвищі: 13 тисяч 721 грн – місто Київ. 10 тисяч 045 грн – Донецька область. 9 722 грн – Київська область. 9 645 грн – Дніпропетровська. 9 356 грн – Запорізька.

У жовтні середня зарплата у Тернопільській області вперше перетнула позначку 10 тисяч гривень і нібито зросла, але насправді відставання від середньої зарплати в Україні залишилось на рівні 2 тисяч гривень. Це можна побачити у статистиці поданій у інфографіці, що подана нижче.

Найвища зарплата серед голів облдержадміністрацій в Україні минулого місяця була у голови Тернопільської ОДА Володимира Труша – 109 тис. 971 грн. Йому, зокрема, виплатили відпускні та матеріальну допомогу на оздоровлення.

Уже колишній голова Хмельницької обласної адміністрації Дмитро Габінет заробив 96 тис. 465 грн, в цю суму, крім окладу і надбавок, увійшла компенсація за невикористану відпустку. Олексій Кучер, який вже втратив посаду голови Харківської ОДА, заробив 83 тис. 280 грн. Це теж з компенсацією за відпустку.

Зарплата Сергія Гайдая з Луганської обладміністрації склала 74 тис. 329 грн. Колишній керівник Миколаївської області Олександр Стаднік заробив за половину листопада 70 тис. 698 грн. Його наступник Віталій Кім уже отримав 4 тис. 650 грн зарплати за листопад.

Понад 60 тисяч також заробили Юрій Погуляйко з Волинської ОДА, ексголова Івано-Франківської ОДА Віталій Федорів, про це повідомляє видання “Слово і діло”.

Підписуйтесь на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ

Долучайтесь до нашої групи у Вайбері

Ми в Instagram

Наша сторінка в facebook

Ми у whatsapp

У Тернополі водії не поділили дорогу і почали з’ясовували стосунки кулаками і з пістолетом

Як врятувати диван без перетяжки: порівнюємо футери і топпери