У Тернополі засудять вчительку за порваний щоденник школяра?

Поділитися

Допис тернополянки Тетяни Яворської у соцмережі про неадекватну поведінку вчительки викликав шкал критики, понад тисячу коментарів та поширень у Фейсбуці щодо поведінки вчительки 4 класу тернопільської школи №13.

“От цікаво, чи має право дитина, в своєму щоденнику, придбаному за мої кошти, щось малювати?Чи має право вчитель, псувати чуже майно?Ситуація, сьогодні, при виставленні семестрових оцінок, вчитель побачила розмальовану останню сторінку. Зі слів дитини, вона підняла щоденник, вирвала розмальовану сторінку і всьому класу показала що там намальовано. Дітки дружно пореготали, а мій прийшов до дому зі слізми( Сказав, що йому було дуже сумно і соромно( А зараз,він дуже злий на неї.Як пояснити таку поведінку вчителя? Поганий настрій? Нерви здають? Пора в відпустку?А може так можна і я чогось не знаю🤷‍♀️ м. Тернопіль, 13 школа, 4 клас “, – написала Тетяна Яворська.

19 січня 2020 року в Україні набув чинності Закон про протидію буллінгу № 2657-VIII, зокрема, за моральне або фізичне насильство, агресію, в будь-якій формі будуть карати штрафами. Документ вводить в українське законодавство поняття “буллінг”, як “моральне або фізичне насильство, агресія, в будь-якій формі, або будь-які інші дії, вчинені з метою викликати страх, тривогу, підпорядкувати людини своїм інтересам, що мають ознаки свідомого жорстокого поводження”.

Законопроект передбачає систему штрафів за цькування, зокрема, якщо особа піддало іншу особу Буллінг вперше, то воно зобов’язане буде сплатити від двадцяти (340 грн) до п’ятдесяти (850 грн) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Якщо ці дії вчинив неповнолітній від 14 до 16 років, штраф повинні будуть сплатити батьки.

За повторну цькування винуватець повинен буде сплатити від ста (1700 грн) до двохсот (3400 грн) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Приховування випадків буллінг педагогами тягне за собою накладення штрафу в розмірі від п’ятдесяти (850 грн) до ста (1700 грн) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Керівників шкіл зобов’яжуть затверджувати плани заходів з протидії Буллінг, а класних керівників та профільних вчителів проводити навчальні бесіди з підлітками для профілактики виникнення буллінг.

З Буллінг в колі однолітків в Україні стикалися близько 67% дітей. У той же час, майже чверть українських школярів вважають себе жертвами буллінг, а близько 40% з тих дітей, які зіткнулися з випадками буллінг, ніколи не розповідають про це своїм батькам. При цьому 44% з тих, хто спостерігав, як знущаються над їхніми однолітками, не реагували на такі факти через острах піддатися аналогічним знущанню.

Підписуйтесь на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ

Долучайтесь до нашої групи у Вайбері

Ми в Instagram

Наша сторінка в facebook

Ми у whatsapp

На залізничній станції в Тернополі загинула людина

7 рекетирів у Тернополі вимагали 800 тисяч доларів у підприємця, який майнить криптовалюту