Як вибрати пуховик — найпрактичніший верхній одяг для зими

Поділитися

Пуховик — це, напевно, одна з найпоширеніших моделей верхнього одягу для зими. Навіть у найвишуканіших ділових леді, ми можемо посперечатися, в гардеробі знайдеться пуховик. Ну, скажімо, для активного відпочинку або прогулянок на свіжому повітрі. Адже в норковій шубі на лижах не покатаєшся! За даними майданчику з продажу одягу в інтернеті Shafa.ua пуховик став найбільш продаваною моделлю верхнього одягу в поточному сезоні. Тому ми вирішили розібратися, як же правильно вибрати дійсно якісний і стильний пуховик?

Критерій № 1: тип утеплювача

Натуральний пух буде найвдалішим варіантом, але і коштувати такі пуховики будуть досить дорого. Особливо якщо їх утеплено лебединим або гагачим пухом. Пух качки або гуски буде трохи дешевше, але все одно дорожче синтетичних аналогів. Натуральний пух дуже легкий і одночасно теплий, може надійно зігріти і захистити від холоду і морозу. Крім пуху, в складі також буде і перо, тому тут потрібно особливу увагу звертати на процентний склад. Вибирайте пуховики, де в складі є не менше 70-80% пуху, і тільки 20-30% пера. Велика кількість пір’я може виділяти жир і залишати плями при пранні. А чим більше пуху, тим легшим і теплішим буде пуховик.

Синтетичний утеплювач може бути представлений різними матеріалами. Як правило, це наповнювачі на основі поліестеру, наприклад, холлофайбер, поліфайбер або файбертек. Також відмінним варіантом вважається тінсулейт — вперше його винайшли для костюмів астронавтів. Синтепон на сьогоднішній день вже більше застарілий: він не гріє добре, а для достатнього захисту від холоду потрібно щільний його шар, що робить виріб важким і громіздким. Добре зарекомендував себе синтепух — це штучний замінник пуху, що нагадує натуральний пух по структурі, але складається з штучних волокон.

Критерій № 2: матеріал верху

Дуже важливо обирати такий матеріал верху, щоб він захищав від вітру і від снігу з дощем. Якщо верхній матеріал пуховика натуральний, наприклад, це бавовняна або джинсова парка, він повинен бути обов’язково оброблений водовідштовхувальним просоченням. Перевірити якість просочення легко: бризніть на пуховик трохи крапель води: якщо вони вбралися, тканина буде набирати вологу. Краплі води повинні залишатися на поверхні і легко скочуватися вниз.

Але краще все ж віддати перевагу синтетичному матеріалу верху — нейлон, поліестер і їх похідні. Вони виготовляються таким чином, щоб зовсім не пропускати вологу завдяки переплетінню ниток. Якщо мова йде про пуховик для активного відпочинку або катання на лижах, відмінно зарекомендували себе мембранні матеріали, які надійно захищають від холоду. Такі пуховики ви без зусиль зможете знайти на порталі Shafa.ua. Вони також добре пропускають повітря і не дають тілу сильно потіти.

Критерій № 3: модні тренди

Крім практичності, універсальності, захисту від холоду, всім хочеться, щоб пуховик був ще і модним і стильним! Тому ми підібрали перелік самих трендових фасонів і моделей пуховиків для зими-2021.

  1.            
    Оверсайз. Цей фасон не виходить з моди ось уже який рік поспіль. Подобається всім через свій неймовірний комфорт та зручність. Навіть у сильний мороз ви можете просто закутатися в цей затишний кокон і насолоджуватися зігріваючим теплом. Головна перевага: під низ можна             надягати речі такого ж покрою «оверсайз» і створювати багатошарові образи. Ці моделі підійдуть більше до спортивного стилю.
  2.            
    Трансформери. Ця модель найбільш зручна і дуже універсальна. Тут відстібається хутро,             капюшон, кишені. Можна відстібнути рукава, перетворивши пуховик в жилетку. Можна навіть вкоротити пуховик в деяких моделях, перетворивши його в коротку курточку. Добре виглядають двосторонні   моделі різних кольорів — це дозволяє створювати різні образи кожен день.
  3.            
    Укорочені курточки. Якщо довгий об’ємний пуховик — не дуже практичний варіант для вас, пропонуємо звернути увагу на укорочені дуті куртки. Вони теж повинні бути          перебільшено об’ємними, дутими, широкими, стьобаними. Добре якщо така куртка буде на манжетах по низу виробу і на рукавах — так ефект об’єму буде ще кращим.

  4.            
     Класичні моделі. Вони підійдуть до ділового стилю, чудово поєднуються з діловими нарядами і навіть з взуттям на підборах. Правда, в таких моделях важливо вибирати досить тонкий матеріал, без щільного утеплювача. Дуже добре виглядають стьобані пальта в мілку клітинку або             ромбик. Добре, якщо буде присутній пояс, який і робить такий пуховик схожим на пальто або тренч.

Лікарня в Бережанах обирала постальника реактивів серед учасників з одного кубла

У Тернопільському районі водій авто збив пішохода, а на дамбі в обласному центрі знову не розминулося дві іномарки