Купували он-лайн, а в результаті втратили гроші

Поділитися

Покупки в мережі Інтернет обернулися для двох мешканців обласного центру відкритими кримінальними провадженнями та втратою коштів. Потерпілі здійснювати попередню оплату за бажаний товар, який так й не отримували. 

Заявники розповіли правоохоронцям аналогічні обставини подій. Вони знайшли в Інтернеті дописи про продаж майна. Продавці одразу просили завдатки або ж повну суму. Один з потерпілих переказав 3800 гривень за гітару, інший 3200 гривень за газову плиту, а згодом вони зрозуміли, що їх ошукали, адже аферисти зникали з привласненими грошима. Відомості про події внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до статті 190 Кримінального кодексу України.

 Зазвичай шахраї застосовують такі методи:1. 100% передоплата. Перед відправкою продавець просить заплатити повну вартість або аванс. Отримавши гроші, зникає, блокує номер, не відповідає на особисті повідомлення або відразу видаляє аккаунт.2. Дуже дешева вартість. Основна особливість, за якою можна розпізнати і заблокувати шахрая.
Вберегтися від шахрайства можна, дотримуючись кількох простих правил: 
•    Завжди перевіряйте інформацію про покупця/продавця. Простий спосіб – ввести дані і номери телефонів в рядок пошуку в будь-якому пошуковому ресурсі і перевірити, чи є відгуки в мережі.
•    Ні в якому разі не повідомляйте стороннім особам дані своїх карток (паролі, дані з SMS-повідомлень, які приходять на ваш номер).
•    Не розголошуйте реквізити картки.
•    Вас просять провести будь-які дії з карткою в банкоматі, щоб підтвердити зарахування коштів? Не піддавайтеся на вмовляння!
•    Не відправляйте передоплату, не перевіривши дату реєстрації аккаунта на ресурсі. 
•    Обов’язково перевіряйте номер телефону. Зазначений в оголошенні може відрізнятися від того, з якого вам будуть передзвонювати, повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області 

Хочете отримувати новини в месенджер? Підписуйтеся на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ чи долучайтесь до нашої групи у Вайбері Ми є також в Instagram , у facebook та  whatsapp

17 лютого у Тернополі дасть концерт скрипаль-віртуоз Владислав Супрунюк з академічним симфонічним оркестром

Українцям пообіцяли зарплати “як у Польщі чи Словаччині”, але з 2030 року