Полковника СБУ затримали за підготовку вбивства “правої руки” глави СБУ

Поділитися

В СБУ підтвердили, що полковник спецпідрозділу СБУ “Альфа” Андрій Расюк затриманий за підозрою в підготовці вбивства начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова на замовлення колишнього заступника голови СБУ Дмитра Нескоромного.

Там також заявили, що кримінальне провадження та затримання співробітника спецслужби за підозрою в підготовці вбивства начальника ГУ внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова не є “розбірками” і переділом сфер впливу.

Полковника СБУ затримали за підготовку вбивства “правої руки” Баканова

Організатор підшукав виконавця і запропонував за виконання злочину $50 тис. Його затрмали під час передачі частини коштів. Про це під час брифінгу повідомили представники СБУ і ГПУ.

“Вирішується питання про обрання запобіжного заходу до затриманої особи. Збір данних відбувався протягом тривалого часу. На етапі досудового розслідування СБУ встановила, що мала місце змова кількох осіб. Ними був розроблений чіткий план. Організатор підшукав виконавця і запропонував за виконання вказаного злочину 50 тис доларів. СБУ затримала одного з організаторів під час передачі частини коштів”, – повідомив начальник слідчого управління СБУ Анатолій Буліч. 

Він заявив, що поширена у ЗМІ інформація про одного із затриманих, який під час спецоперації втік із місця, не відповідає дійсності.

“Не відповідність дійсності будь які розмови про те, що нібито хтось втік в наручниках з місця затримання даної особи. Очевидно, що різні сили намагаються використати цю ситуацію на свою користь, створити фейкову мильну бульбашку”, – сказав він.

Дії затриманого підозрюваного полковника “Альфи” Юрія Расюка кваліфіковано як посягання на життя правоохоронного органу, додав в.о. начальника відділу Офісу Генерального прокурора Андрій Лисокобилка.

У разі доведення вини, підозрюваному загрожує до 15 років в’язниці або довічне ув’язнення.

Передумови для таких “бригадних” розборок виникли вже давно.

“Кожен підприємець, який займається експортом-імпортом товарів народного споживання, знає, що економічні підрозділи СБУ у великому масштабі здійснюють рекет і вимагання, по суті “кришують” тіньовий бізнес. На початку 2020-го року головним “рішалою” був Нескоромний. Але за останній рік усі сфери тіньового бізнесу СБУ підім’яв під себе права рука і найближчий друг голови СБУ Івана Баканова Андрій Наумов”,- стверджує журналіст Юрій Бутусов.

У жовтні 2020 року журналісти програми “Схеми” з’ясували, що родина начальника Управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова придбала 3-кімнатну квартиру в елітному житловому комплексі у центрі Києва в чотири рази дешевше від ринкових цін.

Хочете отримувати новини в месенджер? Підписуйтеся на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ чи долучайтесь до нашої групи у Вайбері Ми є також в Instagram , у facebook та  whatsapp

Україна стала другим найбільшим експортером зернових у світі

100 нардепів не виступили у Верховній Раді жодного разу впродовж 2020 року