Посол Ізраїлю “виліз на стіл”: Бандеру назвав “спільником нацистів”

Поділитися

Посол Ізраїлю в Україні Джоель Ліон заявив, що один із ідеологів націоналістичного руху в Україні Степан Бандера нібито був спільником нацистського режиму. Такі заяви представники Ізраїлю роблять вже не вперше.
Україні начебто час примиритися зі своїм минулим. Про це Ліон написав на своїй сторінці у твітері.

Ми рішуче засуджуємо будь-яке прославлення спільників нацистського режиму. Час Україні змиритися зі своїм минулим,
– наголосив Ліон.

Такими словами посадовець прокоментував пост про смолоскипну ходу у Києві, присвячену Дню народженню Бандери. Звісно, націоналістичним силам варто йти в ногу з часом і додавати до своїх заходів освітянські акції, ігрові, пізнавальні, спортивні. У соцмережах чимало українців вважають, що таким заходом зі смолоскипами запроданці-націоналісти створювали і досі створюють телекартинку для проросійських ЗМІ. Адже смолоскипна хода виглядає як середньовічна інквізиційна акція. Разом з тим не всі патріоти є тягнибаксівцями чи шкуродерами-свободівцями. Є чимало патріотів, які живуть з честю і роблять чесно свою роботу. Тому й беруть участь в патріотичних заходах. Звісно, українців варто вмикати критичне мислення і задумуватись : чи не використовують мене політичні пристостосуванці, які позиціонують себе як націоналістами, а насправді є гнилими запроданцями.

Але точно зрозуміло: не чужинцям, як ось посол Ізраїлю, вказувати як українцям вшановувати своїх героїв.

Для пересічного патріотичного українця останні роки смослоскипна акція, яку організовують і проводять в нашій країні, має на меті вшановувати своїх героїв. Є сподівання, що з часом патріотична молодь придумає значно потужніші акції з вшанування українських героїв, все це буде транслюватись і перекладатись англійською, французькою, іспанською, китайською мовами. І тоді прогресивне людство не буде зважати на медіаблядей.

Заяву про те, що Бандера нібито був спільником нацистів, спростовує низка історичних фактів. Зокрема, сам діяч провів 2 роки у концтаборі Заксенгаузен. Братів Бандери – Василя та Олександра – закатували у концтаборі Аушвіц.
Скандальна заява Ліона – це вже не перший закид посадовця у бік діячів ОУН-УПА. У грудні 2020 року Ліон спільно з послом Польщі Бартошем Ціхоцкі опублікували заяву, у якій мовилося, що представники української влади “досі відзначають історичні події та їх постаті, які потрібно раз і назавжди засудити”.

Причиною обурення посадовців стала постанова про виділення державних коштів на вшанування пам’яті українських діячів Андрія Мельника, Івана Липи і його сина Юрія Липи, повідомляє 24 канал.
Хочете отримувати новини в месенджер? Підписуйтеся на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ чи долучайтесь до нашої групи у Вайбері Ми є також в Instagram , у facebook та  whatsapp

Мешканець Чортківського району заплатить 697 гривень штрафу за 700 грам верховодки

5 осіб померло від ускладнень коронавірусу в Тернопільській області