Жителі Збаража категорично проти підняття тарифів за централізоване водопостачання та водовідведення

Поділитися

Жителі Збаража категорично проти підняття тарифів за централізоване водопостачання та централізоване водовідведення, відповідно 18,78 гривень за метр кубічний та 26,83 гривень за метр кубічний, а разом 45 гривень 61 копійка. Зараз вартість даних послуг разом 24 гривні.За один день під колективним зверненням до Збаразької міської ради підписалися майже 300 людей.

Звернення сьогодні ми передали в загальний відділ міської ради для розгляду і врахування керівництвом міста та виконкомом міської ради. Також дані звернення ми розглянули на засіданні постійної комісії з питань архітектури, містобудування, інвестицій, зовнішньоекономічної діяльності, зв’язку, промисловості, енергозабезпечення, енергоефективності та житлово-побутових відносин, яку я очолюю. Комісія, заслухавши представників МКП «Збараж» – головного бухгалтера та юристконсульта, рекомендувала Збаразькій міській раді та виконавчому комітету Збаразької міської ради врахувати думку громади, зауваження та пропозиції, висловлені у колективному зверненні, не піднімати вартість послуг на централізоване водопостачання та водовідведення. Члени постійної комісії заявили про підтримку позиції жителів Збаража та запропонували спільно шукати шляхи виходу із ситуації, що складається в комунгоспі. А справи сумні.

На сьогоднішній день борги МКП «Збараж», за словами головного бухгалтера підприємства, майже 600 тисяч гривень, 300 тисяч гривень з них це борги населення за воду, понад двісті тисяч заборгованість по зарплаті( 39 працівників), та майже 100 тисяч заборгованість за оренду приміщення очисних споруд Фонду Держмайна та Національному заповіднику «Замки Тернопілля». А ще є борг за електрику 267 тисяч гривень за 2020 рік. Тобто підприємство – збиткове. Не допоможе, кажуть, і мільйон двісті тисяч на відшкодування послуг населенню, який передбачений в бюджеті громади на 2021 рік.Як варіант, ситуацію може поліпшити передача на баланс МКП «Збараж» будівлі енергокорпусу (очисних споруд). На жаль, за чотири роки питання не було вирішено. Наша комісія рекомендувала включити в порядок денний чергової сесії міської ради Звернення депутатів міської ради до Міністерства культури України, яке є власником будівлі, про передачу енергокорпусу на баланс комунгоспу.Також комісія рекомендувала включити в порядок денний чергової сесії Звернення до центральних органів влади щодо неприпустимості підвищення тарифів на природний газ та електроенергію.На жаль, позачергову сесію міський голова не скликав. Ми просили зібрати депутатів 15 січня та невідкладно звернутися до Президента, Уряду, Верховної Ради щодо неконституційності та неприпустимості підняття цін на постачання та розподіл електричної енергії та природного газу для населення.Але сьогодні люди самі прийшли під стіни “білого дому”, щоб зустрітися з владою, почути її, висловити свою позицію та незгоду з підняттям цін на енергоносії та комунальні послуги. Спілкувалися з громадою заступник міського голови Андрій Синчишин та голова РДА Любомир Балук.

Світлана Боднар 

Хочете отримувати новини в месенджер? Підписуйтеся на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ чи долучайтесь до нашої групи у Вайбері Ми є також в Instagram , у facebook та  whatsapp

Ще один український айтішник став мільярдером

Два сини священика рoзбилися у ДТП