Карантин призвів до падіння народжуваності у Європі

Поділитися

На початку карантину очікували, що після його завершення буде бебі-бум, але цього не сталося.

Зокрема, в Італії, де був жорсткий локдаун, за попередній рік народжуваність знизилась майже на 22%, пише Reuters.

Через карантин одружені пари набагато частіше бували вдома разом, тому й очікували зростання народжуваності. Але перші статистичні дані демонструють зворотнє.

Статистика в Італії свідчить, що у 15 містах від початку карантину у березні народжуваність впала на 21,6%. Так само майже на половину поменшало й шлюбів, що теж призведе до погіршення народжуваності.

Навесні 2020 року опитування у кількох країнах Європи показало, що більшість сімей вирішили відкласти або взагалі відмовитися від ідеї заводити дитину. Тепер експерти стверджують, що в Європі у 2021 році народжуваність стане ще меншою.

За минулий рік Велика Британія зафіксувала різке скорочення імпорту дитячих візків. Продажі впали до найнижчого рівня з 2000 року. Схоже може статися і у Німеччині. Там вважають, що за результатами 2020 року населення в країні знизиться не лише через падіння народжуваності, а і через зниження притоку мігрантів, оскільки кордони лишаються закритими.

Уряд Японії намагається зупинити падіння народжуваності, фінансуючи системи пошуку кохання за допомогою штучного інтелекту. Регіональні японські чиновники вже почали використовувати системи штучного інтелекту для зіставлення параметрів задля об’єднання людей в пари, повідомляє “Газета по-українськи”

Хочете отримувати новини в месенджер? Підписуйтеся на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ чи долучайтесь до нашої групи у Вайбері Ми є також в Instagram , у facebook та  whatsapp

Україно-американська компанія отримала 90 мільйонів доларів від NASA для місії на Місяць

У Тернополі замість продуктового магазину хочуть звести 10-ти поверхівку на масиві “Канада”