У Тернополі закінчилась “деревляна ера” в партії Юлії Тимошенко

Поділитися

Сьогодні, 5 лютого, керівник тернопільської обласної організації “Батьківщина” написав заяву про відставку з голови партії. Про це він повідомив у Фейсбуці.

Як відомо, завтра до Тернополя завітає столичне керівництво “Батьківщини” на чолі з віце-спікеркою Оленою Кондратюк.

Деревляний написав заяву про складання повноважень ще торік -25 листопада. Чому мовчав досі – не повідомляє.

Відомо, що Деревляний мав конфлікт інтересів з Юлією Тимошенко вже кілька років. Його не включили в прохідну частину списку партії до Верховної Ради. Зате туди потрапив Михайло Цимбалюк. Заскочивши до обласної ради, Деревляний скурвився і вступив в коаліцію з Блоком Петра Порошенка, отримав посаду першого заступника. Однопартійці розповідають, як нібито Юлія Тимошенко намагалась навіть додзвонитись до нього, але Василь Деревляний не брав слухавку. Як і жоден однопартієць у сесійній залі. Тоді з допомогою Олега Тягнибока, Тимошенко зателефонувала на мобільний до свободівця Олега Сиротюка і попросила передати слухавку Деревляному. Розгублений Олег Сиротюк підійшов у залі до Деревляного і запропонував взяти мобільний, на що Василь відповів:”Тут я господар, а не вона” і відмовився спілкуватися. Тепер прийшла розплата. За співпрацю, Деревляному дали днями грамоту Верховної Ради, щоб не виплачувати пів року скажені гроші безробітному першому заступнику голови облради, влаштували його на рік часу в КХП.

Офіційна довідка з сайту партії “Батьківщина”

Василь Деревляний народився 23 серпня 1962 року в селі Білоскірка Тернопільського району Тернопільської області, в селянській родині.

У 1979 році закінчив Баворівську середню школу і поступив в Київський геологорозвідувальний технікум на спеціальність технік-геофізик.

У 1982-84 роках – служба в армії.

У 1985-92 роках працював на заводі “Оріон”.

З 1992 по 2002 рік заступник голови ТОО УКРП.

З вересня 1997 по травень 1998 року заступник директора Тернопільського хлібзаводу №1.

З січня 2002 року працював в ТзОВ “АНТ”.

З січня 2003 року голова Тернопільської обласної організації партії “ВО “Батьківщина”.

З серпня 1989 року Василь Деревляний активно включився в національно-визвольну боротьбу, вступивши в Українську Гельсинську Спілку, на основі якої в 1990 році була утворена Українська Республіканська партія. Першим в Тернополі у січні 1990 року підняв червоно-чорний прапор боротьби українських націоналістів. Організував та очолював багато акцій в боротьбі за українську незалежність: маніфестації в Києві, поїздки під Верховну Раду, агітаційні поїздки в Дніпропетровськ та Донецьк напередодні референдуму, політичні акції на Тернопільщині.

В 1992 році був одним з ініціаторів створення Української Консервативної Республіканської партії, яка постійно займала безкомпромісну позицію до антиукраїнської влади в Україні.

За участь в акціях протесту проти існуючої антиукраїнської влади проти Василя Деревялного двічі відкривалися кримінальні справи: перша в 1989 році (за участь у маніфестації 23 серпня), друга – в 1997 році за участь в акції протесту 26 червня проти переслідувань владою націоналістів (по цій справі був засуджений Львівським обласним судом на півтора року умовно, судимість знята).

З 1998 по 2002 рік депутат Тернопільської районної ради. У 1999 році Василя Деревляного обрано керівником депутатської групи “НАЦІОНАЛЬНИЙ ФРОНТ”.

З грудня 2000 року по липень 2001 року – координатор обласного Громадянського комітету Тернопільщини “За Україну без Кучми”, відповідальний за проведення акції “Повстань, Україно!” (вересень 2002 – квітень 2003 року) в Тернопільській області, був учасником акцій у Києві.

 З листопада 2001 року керівник Тернопільського обласного штабу “Блоку Юлії Тимошенко”. На виборах 31 березня 2002 року Тернопільська область надала найбільше педтримки “Блоку Юлії Тимошенко”.

З 9 грудня 2001 року після об’єднання УКРП з партією “ВО”Батьківщина”, член партії “ВО”Батьківщина”. В 2003, 2005, 2007, 2010 роках обирався головою ТОО партії “ВО”Батьківщина”.

В 2005 році закінчив Юридичний інститут Тернопільського економічного університету по спеціальності правознавство.

З 2002 по 2006 рік – депутат Тернопільської обласної ради, керівник фракції “Батьківщина”, член президії обласної ради.

У 2006 р. та 2007 р. обраний народним депутатом України за виборчим списком Блоку Юлії Тимошенко. Член комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності.

2010 року під час дванадцятої звітно-виборчої конференції Василя Тимофійовича Деревляного обрано головою Тернопільської обласної організації партії ВО «Батьківщина».

2012 року під час виборів до Верховної Ради України обраний народним депутатом України за списками партії ВО «Батьківщина». Член Політради партії ВО «Батьківщина».

У листопаді 2015 року після виборів до органів місцевого самоврядування, був обраний новим депутатським корпусом на посаду першого заступника голови Тернопільської обласної ради.

Як українка почала свій бізнес у карантин

У Тернополі затримали грабіжників