Українці зможуть міняти валюту на гривні в терміналах, але гривні на валюту – ні

Поділитися

Представники великих українських банків, зокрема «Ощадбанк» і «ПриватБанк», попередили своїх клієнтів про нововведення, доступні при роботі з терміналами. Тепер в цих пристроях можна міняти валюту на гривні. Але українці не надто будуть користуватись цією послугою, бо курс в банках занижений. І люди міняють лише у крайньому випадку.

Дана інформація з’явилася на офіційних сайтах практично всіх українських банків. Постанова була випущена керівництвом Нацбанку, поширюється вона на всі фінансові організації, які володіють власними терміналами самообслуговування. Переобладнання пристроїв має вже розпочатись, швидкість установки нових терміналів буде залежати від моторності керівництва того чи іншого банку.

Суть нововведень проста – українці зможуть міняти валюту на гривню в терміналах. Поміняти гривні на валюту як і раніше не можна, для цього доведеться відвідувати відділення банків або спеціальні сервіси-обмінники. Однак послуга буде вигідною не тільки для жителів України, а й гостей країни, які зможуть швидко поміняти свої гроші на ті, що використовуються в державі. 

Також були додані нововведення для українців, які не стосуються роботи банкоматів. Наприклад, підтверджувати міжнародні перекази тепер можна за допомогою мобільного додатку “Дія” з ID-картою та біометричного закордонного паспорта. Крім цього розширені можливості для торговців державними облігаціями і цінними паперами. Наприклад, для них додана опція «форвард» для покупки валют, яка передбачає можливість оплати послуг за зафіксованою попередньо ціною. Таким чином, партнер отримає гроші після виконання всіх умов за угодою, але за встановленим в момент укладання угоди курсу, навіть якщо згодом він змінився. 

Хочете отримувати новини в месенджер? Підписуйтеся на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ чи долучайтесь до нашої групи у Вайбері Ми є також в Instagram , у facebook та  whatsapp

Telegram погодився надавати спецслужбам Росії дані користувачів

Юний український шахіст дотепно потролив росіянина