Голова Тернопільської районної ради отримує зарплати понад 55 тисяч гривень на місяць

Поділитися

Минуло декілька місяців, як розпочали свою роботу новообрані районні ради. Законодавством досі не встановлені достатні джерела для формування бюджетів нових районів. Та й повноважень в райрад залишилось не дуже багато. На це постійно наголошують їх керівники та депутати. Останні розмови в політичних колах йдуть про те, що в новій редакції Конституції районних рад взагалі не буде, а тому їх розпустять. Коротко кажучи, роботи в таких органах місцевого самоврядування не дуже багато. А от скільки за це платять? Проаналізуємо!

Голова Тернопільської районної ради Віктор Козорог

В Кременецькій районній раді вирішили встановлювати розмір оплати праці керівництва щороку. Не зважаючи на те, що в грудні рада працювала менше одного місяця, голові визначали розмір зарплати окремо на 2020 та 2021 рік. Зараз Світлана Кебалюк, яка очолює раду отримує дохід, що складається з трьох складових: посадового окладу, надбавки за ранг та надбавки за виконання особливо важливої роботи.
Посадовий оклад встановлений постановою Кабміну і становить 15500 грн. Надбавка за ранг теж є сталою і складає 700 грн. А от надбавка за “важняк” не має твердого фінансового виразу і становить 50% від суми окладу та надбавки за ранг.
Таким чином її зарплату дуже легко прорахувати. Вона становить 15500 + 600 + 8050 грн = 24150 грн щомісяця. Ще дві таких додаткові зарплати вона отримає протягом року, як матеріальну допомогу для вирішення соціально-побутових питань та допомогу на оздоровлення. Тобто, протягом року – 14 зарплат по 24150 грн. Не погано, як для райцентру та ще й ніяких повноважень, а значить – ніякої роботи.

Голова Чортківської районної ради Марія Чупрій має більшу зарплату, аніж її колега з Кременця. Окрім посадового окладу (15500 грн) та надбавки за ранг (600 грн) вона ще має надбавку за вислугу років (2325 грн). До суми цих виплат додається ще 50% від них, як надбавка за високі досягнення у праці та та виконання особливо важливої роботи (не відомо які саме досягнення і яка саме особливо важлива робота). Тобто, разом це 27637 грн.
Але рішенням районної ради Марії Чупрій ще призначено премію в розмірі 50%. Тільки від чого рахувати ці 50% депутати так і не визначили. Тож, якщо бухгалтерія і нараховує Марії Чупрій додатково ще майже 14000 грн, то робить це незаконно.
Загалом – близько 41000 гривень за роботу без повноважень і відповідальності.
І ще двічі на рік вона може отримати додатково по 41000 у вигляді матеріальних допомог на оздоровлення та вирішення соціально-побутових питань.

Найбільшу зарплату серед голів районних рад отримує голова Тернопільської районної ради Віктор Козорог. І нічого дивного в цьому не має, адже він представляє партію Свобода.
Отже, Віктор Козорог отримує 15500 грн посадового окладу + 600 грн надбавки за ранг + 2325 грн надбавки за вислугу років. Ще половину з цієї суми він отримає як надбавку за виконання особливо важливої роботи (не відомо якої). І вже після цього йому нараховується премія в сумі всіх перелічених вище виплат. Таким чином, щомісяця Віктор Козорог отримує понад 55 тисяч гривень зарплати. Протягом року він отримує ще дві такі ж виплати, як матеріальну допомогу на оздоровлення та допомогу на вирішення соціально побутових питань. Тобто, протягом року Віктор Козорог отримує 14 виплат по 55 тисяч гривень кожна, повідомляє телеграм-канал Ян-Амор Тарновський

Чи це великі зарплати? Для пересічного тернополянина так. Але, якщо зважити, що мер Тернополя Сергій Надал отримував ще у 2019 році 83 тисячі гривень на місяць…

Хочете отримувати новини в месенджер? Підписуйтеся на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ чи долучайтесь до нашої групи у Вайбері Ми є також в Instagram , у facebook та  whatsapp

Неграмотний дурбелик зі “Сніданку з 1+1” буде вчити медіаграмотності у тернопільському “протитанковому” університеті

У Львові та Києві оголосили повний локдаун