Судять викладачку, яка вбила чоловіка та стріляла в 13-річну доньку

Поділитися

У Рівненському райсуді 3 березня почався розгляд справи про вбивство бізнесмена 45-річного Юрія Ігнатюка та пораненні його 13-річної доньки.

На лаві підсудних дружина вбитого та мати пораненої – 44-річна Ірина Ігнатюк, колишня викладачка Національного університету водного господарства та природокористування. У засіданні з’явилася в режимі відеоконференції з Хмельницького обласного закладу з надання психіатричної допомоги. Психолого-психіатрична експертиза визнала її неосудною, повідомляє radiotrek.rv.ua.

На запитання судді, чи розуміє вона суть процесу, відповіла, що чує голоси, тому довіряє адвокату.

Рідні вбитого Юрія Ігнатюка не вірять у психічну хворобу підозрюваної. Кажуть, що не помічали розладів у невістки та вимагають її ув’язнення, а не примусового лікування.

Суддя прийняв рішення розглядати справу в закритому режимі.

Відомо, що після операції доньку Ірини взяли під опіку баба з дідом. У будинку, де сталася трагедія, ніхто не живе.

***

Трагедія сталася 5 серпня торік на території Білокриницької сільської ради поблизу Рівного. 44-річна жінка застрелила 45-річного чоловіка, поранила 13-річну доньку. Потім намагалася вкоротити собі віку. Усе сталося в будинку родини близько 4:00. Потерпілий ще зміг зателефонувати до батька, який викликав поліцію. Однак від спричинених травм власник будинку загинув. 13-річну доньку із множинними проникаючими пораненнями грудної клітки госпіталізували. Їхня дружина та матір порізала собі руки і вистрелила в голову. Її знайшли непритомною.

***

У вересні минулого року рівненський райсуд арештував без права на заставу 44-річну Ірину Ігнатюк. Її підозрюють у вбивстві чоловіка 45-річного Юрія та пораненні 13-річної доньки вночі 5 серпня в будинку біля Рівного. Зробила це через сімейні розбірки, за однією з версій поліції.

Убитий був комерційним директором будівельної ­фірми. Ірина Ігнатюк — ­викладачка Національного університету водного господарства та природокористування у Рівному, кандидат економічних наук, доцент. Має 18-річний стаж науково-педагогічної роботи.

— Близько 4:15 жінка поцілила в скроню чоловікові з травматичної зброї. Він помер. Тоді пішла в кімнату до доньки і з тієї ж зброї вистрелила їй у грудну клітку, — розповідає Олександр Панасюк з обласної поліції. — Постріл був невдалий, гільзу прихопило затвором. Жінка взяла пневматичний пістолет і ще двічі вистрелила в доньку. Поклала її в авто й відвезла до своїх батьків. Повернулася додому. Хотіла скоїти самогубство — порізала руки й вистрелила в скроню.

Лишилась жива. Куля застряла в кістці. Чому пішла на злочин — не пояснює. Жінці призначать психолого-психіатричну експертизу.

Хочете отримувати новини в месенджер? Підписуйтеся на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ чи долучайтесь до нашої групи у Вайбері Ми є також в Instagram , у facebook та  whatsapp

Як визначити рівень забруднення довкілля у своєму місті та впливати на вирішення екологічних проблем?

Далай-лама вакцинувався препаратом Covishield