У Львові робот Da Vinci вперше прооперував дитину

Поділитися

У Львові в клінічній лікарні швидкої медичної допомоги вперше в Україні провели унікальну операцію 13-річній дівчинці за допомогою робота Da Vichi. Про це повідомив директор лікарні Олег Самчук у Facebook.

Повідомляється, що 13-річна пацієнтка народилася з патологією кишечника. Ваду тричі намагалися усунути під час операцій, але складні хірургічні втручання тільки погіршили стан. Дізнавшись про наявність робота Da Vinci в лікарні Львова, батьки дівчинки звернулися за допомогою.

«За допомогою Da Vinci наші фахівці зробили три проколи розміром по вісім міліметрів кожен. У черевній порожнині дитини розмістили камеру, яка транслювала на монітор зображення в тривимірній проекції з 20-кратним збільшенням. Це все одно що заглянути всередину пацієнта, не розрізаючи його», — зазначив Самчук.

На ліквідацію спайок пішло майже три години. Дівчинку більше не турбують болі в животі, вона встає з ліжка і вже ходить по коридору.

Хочете отримувати новини в месенджер? Підписуйтеся на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ чи долучайтесь до нашої групи у Вайбері Ми є також в Instagram , у facebook та  whatsapp

SkyUp збільшує кількість рейсів у Грузію

У Верховній Раді подолали кнопкодавство?