В Україні зірвали найбільший лотерейний джекпот в історії

Поділитися

Один з гравців «Супер лото» виграв найбільший в історії України джекпот — 33 мільйони 32 тисячі гривень. Про це йдеться в прес-релізі «Української національної лотереї».

«Джекпот державної тиражної лотереї Супер Лото зірвано 6 березня онлайн-гравцем. Переможець купив 1 білет на 6 комбінацій і на 5 тиражів поспіль вартістю 450 гривень», — йдеться в повідомленні.

Джекпот гравець отримав за всі 6 вгаданих номерів в одній комбінації, а також отримає ще 20 гривень за 2 вгадані номери.

«Чекаємо переможця в офісі Української Національної Лотереї для отримання джекпоту», — додали в УНЛ.

Також там уточнили, що тепер новий джекпот стартуватиме з 3 мільйонів гривень (тобто доки його не виграватимуть, він буде збільшуватися).

Особу переможця в УНЛ не назвали, але хто б ним не був, треба уточнити, що лотерейні виграші в Україні обкладаються податком — 18% ПДФО та 1,5% військового збору. Тобто переможцю доведеться заплатити майже 6,5 млн гривень податку, й у підсумку він отримає майже 26,6 мільйона гривень.

Якщо особу переможця не розкриють, треба буде детально вивчити декларації наших посадовців, бо вони в нас доволі удачливі і не рідко декларують виграші. Але, наприклад, у випадку з Олегом Ляшком виявилося, що свій виграшний білет він просто вигадав.

Колишній народний депутат від «Радикальної партії» Олег Ляшко підробив лотерейний білет, за яким нібито виграв 571 045 гривень. Ми ще у 2017 році розповідали, чому Ляшко збрехав про свій нібито виграш.

Про це заявив голова Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) Олександр Новіков в інтерв’ю «НВ».

Співробітники НАЗК перевірили декларацію Олега Ляшка та встановили, що виграшний лотерейний білет на пів мільйона гривень був несправжнім.

«Нам підтвердили, що не було такого виграшного білета. І було кримінальне провадження, він мав бути притягнений до відповідальності, але Конституційний суд скасував її», ㅡ каже Новіков.

Ще наприкінці жовтня 2017 року було доведено, що Ляшко збрехав про свій виграш. Зокрема, за даними «Національної лотереї», у той місяць великих виграшів не було, а Ляшко задекларував аж три ㅡ на загальну суму у понад 500 тисяч. Крім того, просто математично виграти тричі в лотерею шанси в нього були 1 до 52 квадрильйонів.

За словами Новікова, якщо НАЗК встановить, що справді не було факту виграшу Ляшка, ексдепутату загрожуватиме відповідальність за ст. 366-2 Кримінального Кодексу (декларування недостовірної інформації).

Санкція цієї статті передбачає обмеження волі до 2 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, штраф від 3 до 5 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або до 240 годин громадських робіт, повідомляє “Громадське телебачення”

Згодом Олег Ляшко написав на своїй сторінці у Facebook, що заява Олександр Новікова ㅡ «абсолютна брехня» та пригрозив звернутися до суду з позовом про захист честі та гідності.

Нагадаємо, у 2017 році депутат вніс до своєї декларації одразу три виграші від лотерейних білетів: на 283 560 гривень, 153 485 гривень і 134 тисячі гривень.

А чому його не притягнули до відповідальності раніше?

Як зазначає Олександр Новіков, Ляшку вдалося уникнути відповідальності після рішення Конституційного суду, який фактично її скасував. Так, 27 жовтня 2020 року КСУ на закритому засіданні визнав неконституційною статтю 366-1 Кримінального кодексу, яка передбачає відповідальність для чиновників та суддів у вигляді штрафу чи позбавлення волі за подання свідомо неправдивих відомостей у декларації.

Також КСУ закрив доступ до е-декларацій чиновників, а для НАЗК скасував, зокрема, перевірку та моніторинг способу життя посадовців і суддів.

Верховна Рада уже відновила кримінальну відповідальність за умисне декларування неправдивих відомостей та умисне неподання декларації. Але відповідальність не передбачає позбавлення волі за такі дії, що викликало невдоволення у НАЗК.

Хочете отримувати новини в месенджер? Підписуйтеся на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ чи долучайтесь до нашої групи у Вайбері Ми є також в Instagram , у facebook та  whatsapp

Гельсінкі очолила світовий рейтинг міст за якістю життя, а Київ – на 99 місці зі 100

Apple шукає податкового аналітика для київського офісу