Новозеландці відзначили Великдень відстрілом 12 тисяч кроликів

Поділитися

Мисливці Нової Зеландії відсвяткували Великдень поверненням до традиції і вполювали майже дванадцять тисяч кроликів. Тварини, яких вважають символом свята в деяких країнах, у цій країні є інтродукованим видом, який загрожує біорізноманіттю країни, а також сільському господарству, відзначили  у виданні The Guardian.

«Велике великоднє полювання на кроликів» є традиційним заходом жителів міста Олександра в регіоні Отаго, яке проводиться волонтерами для надання підтримки місцевим фермерам.

Полювання відновили вперше з 2017 року. У 2018 році його скасували через випуск проти кроликів вірусу, потім у 2019-му через великі пожеж і в 2020-му через коронавірус.

За словами організатора заходу Дейва Ремсі, учасники «з нетерпінням щороку чекають повернення традиції».

В регіоні пройшли 25 команд з 12 стрільців, які відстріляли за два дні 11968 кроликів і 555 горностаїв, опосумів, індичок та інших шкідників. Перемогу здобула команда, яка вполювала тисяча сто вісімдесят п’ять кроликів.

«Ми завжди святкували пасхальне полювання на кроликів. Це не тільки релігійне свято, а й веселе проведення часу для дітей. У нашому заході бере участь багато дітей», – розповів організатор «Великого пасхального полювання на кроликів» Дейв Ремсі.

За його словами, полювання не матиме великий вплив на популяцію шкідників, у яких немає природних ворогів. – Хоча деякі сприймають полювання як «масове знищення кроликів», останній протест проти їх відстрілу був 15 років тому. Кролик визнаний шкідник, і я думаю, що громада цілком підтримує полювання на нього, – каже Дейв Ремсі.

Хочете отримувати новини в месенджер? Підписуйтеся на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ чи долучайтесь до нашої групи у Вайбері Ми є також в Instagram , у facebook та  whatsapp

У Тячеві авто поліції в’їхало в іномарку і покинуло місце ДТП

У аварії на Тернопільщині загинув водій