Псевдобанкір ошукав мешканку Кременеччини майже на 20 тисяч гривень

Поділитися

Незважаючи на розміщенні інформаційні застереження, жителі Тернопільської області продовжуюсь допомагати аферистам спустошувати їх банківські рахунки. Громадяни, самі того не розуміючи, повідомляють конфіденційну інформацію додзвонювачам, а згодом отримують сповіщення про зняття заощаджень. Від такого роду злочину потерпіла мешканка Кременецького району. Зі слів заявниці до неї зателефонував невідомий, який представився співробітником фінансової установи Аферист запевнив жінку, що її кошти в небезпеці, оскільки хтось намагається несанкціоновано здійснити транзакцію. Аби убезпечити рахунок, необхідно повідомити конфіденційну інформацію, що й зробила краянка. За лічені хвилин вона отримала сповіщення про зняття коштів в розмірі 19700 гривень.

Відомості про подію внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до ст. 190 Кримінального кодексу України. Правоохоронці наголошують мешканцям Тернопілля бути уважними та пам’ятати: працівники банку не телефонують клієнтам, щоб дізнатися інформацію про пароль та особисті дані. У разі такої ситуації і коли названий працівник дзвонить зі звичайного номера мобільного телефону, завершуйте розмову і передзвоніть на гарячу лінію фінустанови та уточніть деталі.

Ніколи нікому не повідомляйте свої персональні дані телефоном. Особливо це стосується цифрових кодів з SMS-повідомлень банку, puk-кодів з картки.

Якщо ви підозрюєте шахрайство – блокуйте свій рахунок, повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області 

Хочете отримувати новини в месенджер? Підписуйтеся на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ чи долучайтесь до нашої групи у Вайбері Ми є також в Instagram , у facebook та  whatsapp

Двох пішоходів на переходах травмували водії у Тернополі

У зв’язку з ремонтом закрито рух мостом в селі Шибалин