Сервіс YouTube використовує для перекодування відео спеціалізовані процесори Argos

Поділитися

Розробники з Google створили для сервісу YouTube спеціалізований чіп під назвою Argos, який призначений для забезпечення найкращої якості відео та зниження споживаного трафіку. Про це пише видання CNET, яке отримало ексклюзивні коментарі Google по даному питанню.

Джерело каже про те, що вже зараз тисячі нових процесорів працюють в центрах обробки даних Google. З їх допомогою забезпечується більш ефективне кодування нових роликів, які користувачі завантажують на платформу YouTube. Використання нових чіпів дозволяє значно прискорити обробку роликів у форматі 4K. Якщо раніше вони ставали доступні для перегляду через кілька днів, то зараз в більшості випадків таке відео можна дивитися вже через кілька годин.

Google вперше розповіла про свої чіпи Argos на конференції ASPLOS, яка відбулася цього тижня. Віце-президент Google з інженерних питань Скотт Сільвер (Scott Silver), який також курує величезну інфраструктуру YouTube, розповів про те, що близько 100 інженерів компанії розробляли перше покоління чіпів Argos з 2015 року. В останні місяці Google почала впроваджувати чіпи Argos другого покоління, які забезпечують ще швидше кодування роликів при завантажені, а також дозволяють знизити обсяг трафіку, який витрачається користувачами мобільних пристроїв при перегляді контенту.

Хочете отримувати новини в месенджер? Підписуйтеся на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ чи долучайтесь до нашої групи у Вайбері Ми є також в Instagram , у facebook та  whatsapp

Спілкування з псевдобанкіром обернулося для жінки з Теребовлі втратою коштів

Дурепа з бігбордів, що рекламує ями в Тернополі, працевлаштовує знайомого заступником прокурора Києва просто у залі Верховної Ради