Що таке вентиляційна установка і її особливості

Поділитися

Що таке вентиляційна установка?

Вентиляційна установка – це система, що складається з круглих (прямокутних) вентиляційних каналів, вентиляційної установки і системи автоматики. Вони забезпечують достатній повітрообмін в приміщенні, тим самим створюючи комфортний мікроклімат.

industrial builder installing ventilation or air conditioning filter holder in ceiling

Види вентиляційних установок 

Залежно від конфігурації, принципу дії та продуктивності, вентиляційні установки існують наступних типів:

  1. Припливна вентиляційна установка

Забезпечує тільки доставку повітря з вулиці в приміщення. В системі застосовуються спеціальні фільтра, які вбивають до 99% мікробів і бактерій. Основний недолік – вони не витягують забруднене повітря їх приміщення.

  1. Витяжні установки

До них можна віднести звичайні вентилятори для ванної. Основне їхнє завдання – видалення забрудненого повітря з приміщення. Єдина вимога до подібних установок – це достатня продуктивність, яка дозволить повністю змінювати забруднене повітря.

  1. Припливно-витяжні установки

Це найефективніший вид систем вентиляції. Вентиляційна установка дозволяє як видаляти забруднене повітря, так і доставляти чистий з вулиці, попередньо очищаючи його.

Як виглядає схема роботи моноблочної вентиляційної установки?

Схема роботи дуже проста. Вхідне повітря через рекуператор нагрівається від вихідних потоків, після чого подається в приміщення. В цей же час забруднене повітря нагріваючи вхідні потоки викидається в навколишнє середовище (на вулицю).

В цей же час відбувається очищення вхідних потоків за допомогою спеціальних фільтрів. Всі ці процеси контролюються системою автоматики.

Принцип роботи вентиляційної установки на базі припливно-витяжної установки 

Весь принцип роботи вентиляційної установки базується на використанні 2-х незалежних контурів (приплив і витяжка). За допомогою системи автоматики припливною вентиляцією генеруються потоки свіжого повітря, а по іншому контуру тепле повітря, підігріваючи припливний потік видаляється з приміщення.

Таким чином в приміщенні підтримується необхідний повітрообмін, що створює комфортні умови для проживання і роботи.

Де замовити вентиляційну установку?

Можна витратити час даремно вивчаючи ринок. А можна зробити розумніше – вибрати перевіреного постачальника, такого як інтернет-магазин Vencon. Де Ви зможете знайти не тільки вентиляційнi установки Vents,але а також й інше популярне обладнання.

Тернопільські рятувальники під час пожежі врятували зайченя

На отриманні хабаря викрито посадовця Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області