Японія побудує космопорт в Токійській затоці

Поділитися

Організація «Spaceport Japan» (Космопорт Японія) представила концепт майбутнього грандіозного багатофункціонального центру космічного туризму. Спорудження розміром з невелике місто планують розмістити в Токійській затоці. Ідея вкрай амбітна — до 2050 р. оборот в цій галузі складе більше трильйона доларів, і японці мають намір домінувати в ній.

Найуспішнішою компанією в області космічного туризму сьогодні є Virgin Galactic, чию модель доставлення клієнтів в космос фахівці вважають найбільш перспективною. Нічого кращого для масових комерційних подорожей в першій половині століття, швидше за все, не з’явиться, тому майбутній космопорт спочатку проєктується під обслуговування гігантських літаків-носіїв WhiteKnightTwo. У представленому концепті є три величезних ангари-терміналу для них, плюс просторі рушійні доріжки й ЗПС.

Примітно, що звичайні літаки приймати в космопорт не планується, це спорудження цілком і повністю присвячено космічної індустрії. Зовнішність футуристичної будівлі розроблений Noiz Architects, всередині є 4D-кінотеатр, музей космонавтики, спортивні зали й басейни, центр імітації невагомості, безліч туристичних об’єктів. У складі організації Spaceport Japan 25 постійних членів і 30 тимчасових, всі представники великого японського бізнесу, і у кожного учасника є свій інтерес в цьому проєкті.

Однак є невелика проблема — сама компанія Virgin Galactic ставиться до проєкту прохолодно. Замість цього вже до 2022 року вона збирається побудувати власний космопорт в японському ж місті Оіта, який стане її азіатською філією. Але ідеологи Spaceport Japan не сумують і закликають дивитися в майбутнє, коли технології відряджання туристів в космос стануть доступнішими й потрібно дійсно масштабна інфраструктура для цього бізнесу, повідомляє sundries.com.ua

Хочете отримувати новини в месенджер? Підписуйтеся на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ чи долучайтесь до нашої групи у Вайбері Ми є також в Instagram , у facebook та  whatsapp

П’яний мопедист вчинив аварію

Привітання на Великдень: ТОП-10 найпопулярніших відео