За останній місяць рубль впав на 5%, досягнувши 5-місячного мінімуму – 77 рублів за долар

Поділитися

Російський рубль помітно ослаб на тлі посилення геополітичної напруженості – стягування РФ військ на кордоні з Україною та перспектива нових санкцій США нервують інвесторів. Про це пише Financial Times. Зазначається, що за останній місяць рубль впав на 5%, досягнувши 5-місячного мінімуму – близько 77 рублів за долар.

“Падіння рубля протягом цього періоду було найсерйознішим серед валют країн, що розвиваються, окрім турецької ліри”, – йдеться у статті.

“Аналітики очікували, що рубль відновиться в 2021 році після того, як він минулого року впав на 16% через пандемію та пов’язане з цим падіння цін на нафту.

Минулого тижня Мінекономіки РФ підвищило прогноз зростання ВВП на 2021 рік до 3,8%, але рубль натякнув на макроекономічну вразливість Москви перед напруженими відносинами із Заходом”, – додає видання Економічна правда

“Геополітика – це те, що зараз рухає валютним ринком – занепокоєння з приводу жорсткіших санкцій з боку США, яких було більш ніж достатньо протягом останніх тижнів”, – заявила оловний економіст інвесткомпанії “Ренесанс Капітал” по Росії і СНД, згадавши також про загострення ситуації на Донбасі.

Погоджується з нею і головний стратег BlueBay Asset Management Тімоті Еш.

“Цілком очевидно, що зараз занепокоєння щодо геополітики впливає на рубль”, – підкреслив він.

“Занепокоєння також вразило ринок суверенних облігацій Росії на тіл загрози американських санкцій у відповідь на хакерство SolarWinds,  втручання Москви у президентські вибори 2020 року та отруєння та тюремне ув’язнення Олексія Навального”, – пише FT.

Хочете отримувати новини в месенджер? Підписуйтеся на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ чи долучайтесь до нашої групи у Вайбері Ми є також в Instagram , у facebook та  whatsapp

ТОП-5 онлайн-ресурсів з безкоштовними уроками

Школярі можуть виграти 50 000 гривень за знання з безпеки дорожнього руху