Стерненко отримав рік умовно

Поділитися

Одеський апеляційний суд частково скасував вирок одеському активісту Сергію Стерненку у справі щодо викрадення проросійського політика у квітні 2015 року. Проте присудив йому три роки позбавлення волі із заміною на 1 рік умовно.

Тобто він може відбути це покарання без перебування за гратами, але буде змушений регулярно з’являтись до уповноваженого органу. Також обмежили його право балотуватись до Верховної та місцевих рад.

Про це заявили судді під час засідання та повідомив сам Сергій Стерненко на своїй сторінці у Facebook.

При цьому суд виправдав Стерненка за найсуворішим обвинуваченням у розбійному нападі з метою заволодіння майном (стаття 187 ККУ). За обвинуваченням у викраденні й нанесенні тілесних ушкоджень (246 стаття ККУ) – суттєво полегшив обвинувачення й не застосував покарання.

Суд також частково визнав Стерненка винуватим за обвинуваченням у незаконному поводженню зі зброєю (263 стаття ККУ). Саме за цією статтею йому залишили покарання.

“Дають три роки позбавлення волі із заміною на 1 рік умовно. По факту – це судимість за 1 патрон”, – заявив Стерненко. Він вийде на свободу з-під домашнього арешту.

Це рішення ще може бути оскаржене та скасоване Верховним Судом.

Сергій Стерненко – популярний український блогер, який критикує владу і в Одесі відомий протидією проросійським рухам. Багато його прихильників розглядали суд проти нього як свідчення цілеспрямованої політики влади на “зачистку” активістського середовища.

Він є фігурантом ще кількох кримінальних справ, розгляд яких досі не завершили. Найбільш резонансна з них – справа про вбивство 28-річного Івана Кузнєцова, якому Стерненко завдав ножове поранення; активіст вважає свої дії самозахистом.

Активісти, які часто протестують біля Офісу президента через справу Стерненка, зауважували, що судовим напрямком в Офісі президента займається Олег Татаров, який працював у МВС у часи Євромайдану й жорстко критикував його учасників. Стерненко є одним з найвідоміших учасників подій тих років в Одесі, повідомляє BBC

Хочете отримувати новини в месенджер? Підписуйтеся на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ чи долучайтесь до нашої групи у Вайбері Ми є також в Instagram , у facebook та  whatsapp

Українська дельта Дунаю вітає пеліканів

Найкращий вчитель України 2020 закликає педагогів Тернопільщини номінуватися на премію