Тернополянин взяв участь культурній колаборації з оркестром військово-повітряних сил США в Європі

Поділитися

Спеціальні гості українського музичного конкурсу Sunny Clarinets 2021 презентують Unique & United Project. У культурній колаборації з ініціативи Оркестру військово-повітряних сил США в Європі беруть участь молоді музиканти нашої країни: легендарна композиція Fascinating Rhythm об’єднала нові таланти зі Східної, Центральної та Західної України. Тернопіль представляє талановитий учень дитячої музичної школи №2 ім. М. Вербицького Дмитро Карп’юк, 10 років.  

Цієї весни оркестр під керівництвом підполковника Крістіни М. Мур Уррутія, командира і диригента USAFE Band, приєднався до журі конкурсу Sunny Clarinets і провів серію концерт-класів для кларнетів і саксофонів. Онлайн-зустрічі з американськими джазовими майстрами підтримали 300 навчальних закладів, учасниками програми освітніх ініціатив стали більше 3000 українських музикантів.

Оркестр ВПС США в Європі, заснований Гленном Міллером, присвятив весь минулий рік розробці онлайн-проектів для підтримки молодих виконавців в умовах Covid-19. Інноваційні програми, панельні дискусії та освітні семінари були підготовлені зусиллями професіоналів аудіо- та відео-команд USAFE Band. Унікальною можливістю, відкритою для юних музикантів України, став Unique & United Project.

Підполковник Крістіна М. Мур Уррутія, командир і диригент Оркестру ВПС США в Європі:«Музика об’єднує культури і зближує людей. Відносини, як і в музиці, будуються на довірі, повазі і загальній роботі заради спільної мети.

Сьогодні учасники Оркестру ВПС США в Європі поділяють з народом України радість музики». Fascinating Rhythm, написана братами Джорджем і Айрою Гершвінами, об’єднала USAFE Band і десятки молодих музикантів в роботі над нотами, на онлайн-репетиціях і в процесі підготовки прем’єри. Встати в один ряд з культовими виконавцями композиції – Фредом Астером, Еллою Фіцджеральд і Тоні Беннеттом – це величезна сміливість.

Для виконання джазової музики важливо отримати найкращий досвід, знайти особисту свободу та відчути ритм. Unique & United Project надає можливість почути молодих українських музикантів, які виступають разом із музикантами із США.

СБУ викрила у двох областях підпільні нарколабораторії з виготовлення амфетаміну

До України йдуть дощі та грози