Як у Тернополі пом’янули і примирились 8 травня

Поділитися

Сьогодні у “Старому парку” Тернополя, яки є одним із найбільш занехаяних, вшановували День пам’яті та примирення. Ну, нібито як в в усьому цивілізованому світі. Це завтра, 9 травня українська вата буде буде шанувати разом з кремлівським карликом, “дєнь пабєди” із “можєт павтарім”. У нормальних людей це “ніколи знову”.

Добре, що тернопільська громада приєднується до європейських та світових традицій у шануванні людського життя. Але нам ще далеко до справжнього розуміння цієї трагедії. Тут уся енергія спрямована “у свисток” – для піару.

Раніше колони “асвабадітєлєй” крокували разом з представниками влади до вічного вогню. Тепер “совкове ярмо” у занедбаному стані. Там любили піаритись для кремлівських пропагандистів тягнибаксивці. Але вже 11 років вони у Тернополі влада, проте, не спромоглися прибрати з лиця файного міста рядянське тавро. Більше того, ще навіть будуть ремонтувати реактивний літак на Східному масиві,, який не має жодного стосунку до Другої світової війни.

Влада у Тернополі почала проводити заходи “біля баби”. Навіть доріжки і пам’ятники українцям, які змушені були воювати у совдепівській армії, не чистять. Так і стоїть все, перепрошуємо, в гімні. А за 50 метрів чиновники розповідають як люблять Україну і Тернопіль. Потім частина учасників йде по цьому всьому лайні додому.

Цього року вшанувати пам’ять загиблих у Другій світовій не прийшла жодна перша особа з Тернопільської міської ради, облради чи облдержадміністрації. Жевжик з останньої взагалі скидався на змерзлого бомжа. Люди піджартовували над ним: як чиновник може потурбуватись за Тернопільщину, якщо він не спроможний про себе елементарно подбати.

Хочете отримувати новини в месенджер? Підписуйтеся на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ чи долучайтесь до нашої групи у Вайбері Ми є також в Instagram , у facebook та  whatsapp

Журналіст з Бережан написав заяву в поліцію через погрози від депутата Тернопільської облради

Сьогодні на сході, півдні та в центрі очікується сильний поривчастий вітер та грози