Ахметов фінансує у свій медіахолдинг пропаганди на понад 300 мільйонів доларів

Поділитися

Медіагрупа “Україна” (МГУ) отримала $307 млн (8,37 млрд грн) фінансової допомоги від фінансово-промислової групи “Систем Кепітал Менеджмент” (СКМ) Ріната Ахметова. Про це повідомляє пресслужба Медіагрупи “Україна”.

СКМ ухвалила рішення профінансувати медіагрупу пропагандистів регіоналів та прокремлівської вати, підписавши з МГУ угоду про отримання фінансової допомоги у квітні 2021 року. Це  була найбільша інвестиція в українське медіа за сім років, зазначає видання  Forbes. 

Йдеться про “системні інвестиції СКМ” у розвиток телеканалів “Україна”, НЛО TV, “Індиго TV”, “Футбол 1/2/3”, новинного каналу “Україна 24” і цифрової платформи Oll.TV.

Як пояснили в пресслужбі МГУ, на рішення вплинули пришвидшення інфляції, наслідки пандемії та тривала стагнація рекламного ринку. Хоча, зауважує видання, у 2020 році обсяг реклами на українських телеканалах зріс, за даними Всеукраїнської рекламної коаліції, на 5,6%, або 650 млн грн.

“Прибутки від реклами не покривають витрат на виробництво контенту пропаганди, якою годують телеглядачів. Але медіаринок залишається перспективним та інвестиційно привабливим у всьому світі”, – йдеться в письмовій відповіді пресслужби МГУ.

Медіагрупа планує вийти на беззбитковість протягом пʼяти років, зміщуючи доходи на користь неефірних: дистрибуція, реклама і спонсорські вияви на цифрових майданчиках.

І ви в це вірите? Якщо так, то не дивно. що ви це ригівське лайно дивитись.

У 2020 році МГУ зафіксувала збиток 2,8 млрд грн.

За даними “Спарк-Інтерфакс”, збиток ТРК “Україна” – 1,2 млрд грн. Головні конкуренти, ICTV і СТБ, закінчили минулий рік з прибутком 45 млн грн і 117 млн грн відповідно. Зять Кучми – Віктор Пінчук перестав вкладити кошти в пропаганду. Але його канали не є лідерами телеринку для українських лохів, зазомбаваних убогим телебаченням.

Хочете отримувати новини в месенджер? Підписуйтеся на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ чи долучайтесь до нашої групи у Вайбері Ми є також в Instagram , у facebook та  whatsapp

Гранти для ветеранів російсько-української війни

У центрі Тернополя згорів бар “Коловорот”