У Тернополі виявлено неоформлених пекарів, які працювали на торговій точці у торговому центрі

Поділитися

Інспектори праці Управління Держпраці провели інспектування однієї з торгових точок з випікання та продажу хлібобулочних виробів, розташованої у торговому центрі спального району обласного центру.Під час заходу контролю було виявлено та задокументовано факт використання місцевим підприємцем праці двох працівників без оформлення з ними трудових відносин.

Заходом з’ясовано, що підприємець не дослухався до порад фахівців Управління Держпраці під час інформаційно-роз’яснювальної роботи, проведеної в рамках інформаційної кампанії, та продовжував використовувати незадекларовану працю.

У своїх письмових поясненнях він виправдовувався, що двоє працівників у нього «стажуються» і він ще не визначився чи достатній у них рівень професійних вмінь та навиків за посадою пекаря.

За втручання інспекторів праці, під час інспекційного відвідування роботодавець оформив трудові відносини з одним із працівників та зобов’язався ближчим часом узаконити трудові відносини з іншим.

Разом з тим, за використання нелегальної праці до роботодавця вживаються заходи відповідно до наданих повноважень.

Нагадаємо, що фактичний допуск працівника до роботи без належного оформлення з ним трудових відносин тягне за собою адміністративну, фінансову та кримінальну відповідальність.

Хочете отримувати новини в месенджер? Підписуйтеся на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ чи долучайтесь до нашої групи у Вайбері Ми є також в Instagram , у facebook та  whatsapp

Синоптик прогнозує чисте небо над Україною та спекотне повітря

В Україні з’являється ринок земель: що нас чекає