За правопорядком на фестивалі “Файне місто” стежитимуть поліцейські Тернопільщини

Поділитися

Близько двохсот працівників Головного управління Нацполіції краю, роти поліції особливого призначення, Нацгвардії, бійців спецпідрозділу “Тернопіль” чергуватимуть на території фестивалю “Файне місто”. Місце проведення музичного фестивалю – тернопільський іподром, що знаходиться в 7-ми кілометрах від обласного центру.

Триватиме він впродовж шести днів – з 28 липня по 2 серпня. Цього року організатори очікують від 15 до 20 тисяч учасників, яких планують “нагодувати” кремлівським музичним лайном.

Район, де відбуватимуться святкові заходи, обстежили вибухотехніки. З метою забезпечення публічної безпеки та порядку, належного реагування поліції на звернення громадян, контролю за дотриманням карантинних вимог поліцейські  працюватимуть на фестивалі цілодобово. Але чи врятує це кремлівську вату від акцій протесту та закидування яйцями чи гнилими помідорами – ніхто не знає.

На 8 році російсько-української війни негідники з оточення мера Тернополя Сергія Надала хочуть випустити на сцену російську попсу: рок-гурт “Wildways”, гурти “Louna”, “Anacondaz” і “Порнофільми”.

Нещодавно музиканти вже виступали в Україні, а саме – в Києві, на іншому музичному фестивалі Atlas Weekend. Обурення публіки під час виступу в столиці викликав вигук одного з лідерів “Wildways”: “Боже, царя храні!”. Після цього глядачі почали співати нецензурну пісню про президента Росії Путіна.

У соцмережі українці відреагували на цю подію – обурюються через те, що цей гурт знову буде виступати в Україні, на фестивалі у Тернополі.

Забезпечуватимуть правоохоронці і безпеку дорожнього руху, контролюватимуть  доїзди громадського та приватного транспорту на територію фестивалю. Стежитимуть вони разом з волонтерами і за правилами паркування, аби при потребі в будь-який момент могли доїхати спецавтомобілі.

Впродовж шести днів силовики робитимуть усе можливе, аби не допустити крадіжок приватного майна як на концерті, так і з дач, прилеглих до місця проведення фестивалю.

Працюватиме на території “Файного міста” оперативний штаб, працівники якого через камери відеоспостереження також контролюватимуть публічну безпеку.

Чергуватимуть на фестивалі представники служби надзвичайних ситуацій та бригада екстреної меддопомоги.

Правоохоронці звертаються до усіх відвідувачів фестивалю з проханням бути взаємоввічливими, толерантними, дотримуватися закону  та із розумінням ставитися до вжитих заходів безпеки. 

Хочете отримувати новини в месенджер? Підписуйтеся на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ чи долучайтесь до нашої групи у Вайбері Ми є також в Instagram , у facebook та  whatsapp

Біля Лісків на Збаражчині загинув 37-річний водій

На Львівщині під час отримання хабаря затримали військовослужбовця