Новий бювет з питною водою відкрили у Тернополі на території парку ім. Тараса Шевченка, в якому мер будує багатоповерхівку

Поділитися

19 січня, у день Богоявлення, поруч із центральним входом у тернопільський парк імені Тараса Шевченка відкрили новий бювет з питною водою.

З цієї нагоди у парку відбувся чин освячення води за участі міського голови Сергія Надала, духовенства і небайдужих тернополян. Ну так, без попів не можна нічого відкрити.

Особливістю цього бювету є те, що тут замість кнопки, яка подає воду, влаштовано декоративну колонку-качалку. Передумовою саме такого облаштування було раціональне використання води завдяки ручній водяній помпі.

«Роботи з облаштування нового бювету у Тернополі тривали впродовж місяця відповідно до розробленої проєктно-кошторисної документації. На цьому місці глибина свердловини сягає 60 метрів. Благоустрій території виконано в єдиному стилі з декоративною перлогою біля входу у парку ім.Т.Шеченка», – розповів Сергій Надал своїй прес-службі. Журналістів на захід не запрошували. Прес-служба мера кличе лише агітаторів, які за гроші платників податків розвалюють мера.

Згодом у місті заплановано збудувати бювети на вул. Громницького, вул. Б.Лепкого, бульварі С.Петлюри та в парку Національного відродження.

До слова, наразі безкоштовно набрати питну воду тернополяни можуть також у бюветах, що на вул. Юності, б-рі Пантелеймона Куліша та на б-рі Данила Галицького.

В Україні стартував національний відбір найбільшого міжнародного конкурсу учнівських промов “Знайди свій голос”

Трудова міграція: чи побільшає українських заробітчан у 2022 році