Вибираємо автомобільну акустику

Поділитися

Ніхто не стане сперечатися, що подорожувати з музикою набагато приємніше та веселіше. Водієві часто нема з ким поговорити під час поїздки, тому доводиться слухати або улюблені композиції з різних накопичувачів, або радіо. Сучасні моделі магнітол оснащені можливістю приймання ТВ-сигналу. Тут важливо бути обережними та дивитися на екран під час стоянки або в пробках.

Не кожен автомобіліст звертає увагу на якість акустики у його машині. Навіть якщо буде встановлена ​​інноваційна модель магнітоли, при низькій якості колонок вона не зможе забезпечити гідне звучання.


Види колонок та їх особливості
Любителям звуку є кілька варіантів. Найчастіше вибирають між такими видами акустики:
коаксіальна;
компонентна;
овали 6х9 дюймів.
Найпростіший в установці варіант — коаксіальні динаміки. У будь-якому автомобільному інтернет-магазині можна вибрати необхідний діаметр та потужність. Самі колонки легко встановлюються у штатні місця. Динамік відтворює весь діапазон частот: окрема область відповідає свої частоти. Залежно від виробника, можна знайти досить гідні варіанти коаксіальних динаміків із гарним звучанням.
Компонентна акустика та овали
Справжні поціновувачі звуку не зможуть повною мірою насолодитися улюбленими композиціями під час використання коаксіальної акустики. Оптимальний варіант для них — компонентні динаміки. За кожну частоту відповідає певна колонка.
Багато в чому якість звучання залежить від розташування джерел звуку в салоні, а також типу самого салону (седан, універсал). Наприклад, високочастотні твітери краще встановлювати у передній частині салону на висоті вуха. Отримати максимальну якість можна лише за допомогою сабвуфера. Не кожна магнітола має сабвуфер і достатню потужність його роботи.
Одне з найпопулярніших рішень – овали 6х9”. Вони встановлюються позаду салону та охоплюють весь діапазон частот. Тут за певну частоту відповідає непросто окрема область: у єдиному корпусі розташовано кілька випромінювачів звукових хвиль.

 

На Прикарпатті кримінального авторитета застрелили в кріслі стоматолога

Як почати грати в популярному онлайн-казино ВБет