У Німеччині відбувся “концерт солідарності” із знущанням над українцями

Поділитися
посол Андрій Мельник під час одного з мітингів у Берліні.

Посол України в Німеччині Андрій Мельник відкинув запрошення президента Німеччина на “концерт солідарності” з Україною, назвавши захід образою для українців.

Про це у Facebook повідомила дружина посла Світлана Мельник, пише “Європейська правда”.

Президент Німеччини Франк Вальтер Штайнмайєр разом з першою леді Елькою Бюденбендер вирішили запросити посла України Андрія Мельника разом із дружиною на концерт класичної музики “За свободу та мир”. Концерт запланований у неділю 27 березня об 11:00 год в резиденції президента Німеччини у палаці Бельвю.

    Федеральний президент Франк-Вальтер Штайнмаєр

Однак з’ясувалось, що у програмі концерту, за виключенням єдиного українського композитора Валентина Сильвестрова,- всі твори композиторів держави-агресора, а серед солістів – росіяни і жодного українця.

 

“Піаніст Кіссін і баритон Погоссов. Тобто, що ж получається: заходите-ка к нам на русский огонек, пане посол, с вашим “сопровождением”. Ми хочемо виявити солідарність вашому мужньому народу і приготували для вас музичний сюрприз. Послухайте-ка арію князя Єлецькага з опери “Піковая дама” Чайковського, а також насолодіться творами радянського композитора Шостаковича у виконанні блискучих російських та білоруських музик. Тільки це зовсім не про солідарність з Україною, а чергове знущання, плювок в обличчя всім українцям!”, – написала Світлана Мельник.

Посол Андрій Мельник відкинув запрошення, назвавши його образою для українців.

 

10 ресурсів для самостійного і безкоштовного вивчення англійської мови

Обіг валютного ринку в Україні скоротився в 5 разів